Ener Valensija, strelac svetske klase, pred istorijskim rekordom

Kapiten Ekvadora se proslavio u 1. i 2. kolu Svetskog prvenstva i, ako se iznese sa bolom u nozi, mogao bi u 3. da postane rekorder Mundijala

26.11.2022. 13:23
  • Podeli:
Valensia-1669465430214.webp Foto: AP Photo/Nataća Pisarenko/Tanjug

Ener Valensija je zadao domaći zadatak svim igračima na Svetskom prvenstvu, naročito onim zvezdama o kojima se pričalo mesecima pre Mundijala. Kapiten Ekvadora je, posle dve odigrane utakmice, postao najbolji strelac SP u Kataru i sa ta tri, za sada, smestio se na vrh liste kandidata za Zlatnu kopačku. Međutim, on je za svoj nacionalni tim dao poslednjih šest golova na Mundijalima, a kada bi dao i sledeći, sedmi, ušao bi u istoriju svetskog fudbala kao prvi kome je to pošlo za nogom.

Valenisja je na turniru u Kataru dao sve golove za Ekvador, Kataru dva i Holandiji jedan. Utakmicu u petak, protiv Lala, napustio je pre vremena jer je bol u nozi, preko čije granice je igrao, postao neizdrživ. Kada je ostao da leži lekari su morali da intervenišu i izvedu ga sa terena. 

"Ne možeš ga ni vatrom isterati iz igre", upozorio je selektor Gustavo Alfaro uoči meča sa Holandijom, misleći na povredu kolena kapitena Ekvadora koju je počeo da oseća još na utakmici sa Katarom. 

Protiv Holandije, Valensija je igrao povređen i izdržao je do 87. minuta, kada više nije mogao da stoji, a kamo li da hoda i trči. Uprkos svemu smogao je snage i obratio se medijima:

"Uradio sam testove i ispostavilo se se da imam uganuće kolena. To me malo muči i boli. Najvažnije je da smo i dalje jaki i da razmišljamo o velikim dostignućima", rekao je Valensija.

Napadač Fenerbahčea je najzaslužniji što, kolo pred kraj grupne faze, Ekvador ima ogromne šanse i puno pravo da se nada prolasku u nokaut fazu. Južnoamerikanci sledeću utakmicu igraju protiv Senegala, treba im bar bod za opstanak na prvenstvu, i svi u timu veruju da će imati pomoć kapitena.  

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()