FIFA otvara dosije utakmice Argentina - Holandija

FIFA je najavila otvaranje istrage protiv fudbalskih saveza Argentine i Holandije za ono što se dogodilo tokom utakmice

10.12.2022. 16:05
  • Podeli:
Argentina Holandija ruganje-6394a04037602.webp Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis/Tanjug

Trzavice i tenzije tokom i posle utakmice četvrtfinala Svetsko prvenstva u Kataru, između Argentine i Holandije, bacile su senku na igru i fudbal. Više se priča o ponašanju fudbalera, nego o taktici i golovima. 

Sve te priče su bile povod da sve izgovorene reči postanu predmet Disciplinske komisije FIFA

FIFA je najavila otvaranje istrage protiv reprezentacije Argentine za ono što se dogodilo tokom utakmice četvrtfinala Svetskog prvenstva na stadionu Lusail. Konkretno, proučava se stav nekih igrača i delegacije tokom napetog okršaja dva tima, ali i nakon toga.

U belešci se napominje: 

"Disciplinski komitet FIFA je pokrenuo postupak protiv Argentinskog fudbalskog saveza zbog mogućeg kršenja članova 12 (Neprikladno ponašanje igrača i službenih lica) i 16 (Red i bezbednost na utakmicama) Disciplinskog kodeksa FIFA tokom Svetskog prvenstva".

FIFA takođe saopštava da je pod istragom i Holandija. 

"Pored toga, Disciplinski komitet FIFA je pokrenuo postupak protiv Holandskog fudbalskog saveza zbog mogućeg kršenja člana 12 Disciplinskog kodeksa FIFA u vezi sa istom utakmicom“.

Disciplinska komisija mora brzo da odluči da li treba sankcionisati neki od stavova Argentinaca, pošto je polufinalni meč protiv sa Hrvatskom već u utorak i nema previše vremena. Argentina je na čekanju, jer bi mogla da izgubi neke od klučnih igrača. Lupa je na Paredesu, Martinezu, pa čak i na Mesiju, jer je i on jedan od najglasnijih kritičara rivala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()