FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Ekvadora

Zbog ponašanja navijača na prvoj utakmici Svetskog prvenstva Fudbalski savez Ekvadora pozvan je na odgovornost

23.11.2022. 11:29
  • Podeli:
Navijači Ekvadora-1669199563999.webp Foto: Reuters

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Ekvadora zbog toga što su navijači južnoameričke selekcije pevali uvredljive i homofobne pesme tokom meča sa Katarom u prvom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu.

U saopštenju FIFA navodi se da je postupak pokrenut u skladu sa članom 13. Disciplinskog pravilnika koji kažnjava "vređanje dostojanstva ili integriteta države, osobe ili grupe upućivanjem neprijateljskih, diskriminatorskih i uvredljivih reči".

Britanski mediji podsećaju da je ovo prvi disciplinski postupak koji je FIFA pokrenula od početka Mundijala u Kataru.

Ekvador je na otvaranju Mundijala, golovima Valensije, pobedio domaću selekciju 2:0.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()