Iran u finišu meča slavio protiv Velsa

Drugo kolo Svetskog prvenstva u Kataru fudbaleri Irana otvorili su iznenađenjem, a njihova sreća zbog tri boda nije mogla da se zaustavi

25.11.2022. 13:38
  • Podeli:
Iran slavlje_Reuters-1669378537043.webp Foto: Reuters

Iran slavi veliku pobedu. Ekipa Karlosa Kejrosa trijumfovala je sa 2:0 protiv Velsa i došla do prvih bodova na Svetskom prvenstvu. Iranci su slavlje osigurali u finišu sudijske nadoknade pošto su iskoristili prednost igrača više posle isključenja velškog golmana Vejniija Henesija

Pobeda Irana potpuno je zaslužena, jer su tokom duela imali više prilika, pogodili su dve stative i bili bolji od protivnika. 

Prva prilika na utakmici pripala je Velsu, u 12. minutu je iz blizine pokušao Mur, dobro je postavljen bio iranski golman Hoseini. Brzo je stigao odgovor na drugoj strani, izigrali su u 15. minuti Iranci odbranu protivnika kroz sredinu terena, Azmun je bio nesebičan i omogućio Golizadeu da postigne lagan pogodak. Ali, na žalost brojnih navijača Irana, rezultat se nije promenio, nesuđeni strelac je bio malo ispred odigrane lopte, odnosno u ofsajdu.

Otvoren početak razveselio je ljubitelje fudbala, ali malo se toga zanimljivog događalo do kraja prvog poluvremena. Iranci su delovali opasnije, psihički su se oporavili od uverljivog poraza u 1. kolu protiv Engleske i povrede prvog golmana.

Još su bolji bili u drugom delu utakmice, a najbliže vođstvu bili su u 52. minutu kada je sreća bila na strani Velsa. U razmaku od nekoliko sekundi dvaput je Iran zatresao stativu. Najprije je to napravio Azmun kada je izašao sam na golmana, potom i Golizade udarcem sa ivice kaznenog prostora. Odbijenu loptu prema mreži je skrenuo Azmun, spreman je na to bio golan Henesej.

Rastao je pritisak Irana, bili su bolji od Velšana koje je sa nekoliko obrana spasio iskusni čuvar mreže Notingem Foresta. Vels je bio limitiran u napadačkim akcijama sve do 83. minuta kada je Dejvis tukao snažno sa 18 metara, a iranski golman odbio loptu preko prečke. Iz tog prekida otvorio se brzi kontranapad za Iran, Taremi je trčao širokim prostorom na dugo napucanu loptu, golman Henesej je izašao iz svog kaznenog prostora i srušio napadača Irana. Sudija mu je prvo pokazao žuti karton, ali nakon intervencije iz VAR sobe bilo je jasno da će odluka biti preinačena u crveno što je automatsko isključenje.

Jasno, Iran je svim snagama napao odbranu Velsa, u 89. minutu odličan udarac Torabija prošao je tek nekoliko centimetara pored stative. Pokazano je devet minuta nadoknade, dovoljno da Iranci nastave verovati u pobedu. To im se isplatilo u 98. minutu, Rozbeh Češmi je snažnim udarcem iz daljine našao put do mreže i doveo Iran u vođstvo - 1:0. 

Krenulo je ludo slavlje na tribinama gde je bilo 20.000 navijača, a dodatno ih je usrećio drugi pogodak u 101. minutu kada je nakon brze kontre Ramin Rezaeian lagano prebacio preko golmana Varda i potvrdio pobedu Irana. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()