Kamavinga propustio trening, Dešam nije (još) zabrinut

Francuska je svakako oslabljena na SP u Kataru, a njen prvi protivnik Australija objavila je izostanak jednog igrača

20.11.2022. 20:22
  • Podeli:
Eduardo Kamavinga-1668971538535.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena/Tanjug

Fudbalski reprezentativac Francuske Eduardo Kamavinga propustio je trening nacionalnog tima u Kataru zbog povrede mišića, prenose francuski mediji.

Selektor Francuske Didije Dešam odradio je lakši trening sa igračima, a odlučio je da Kamavingu ostavi u svlačionici. Izrazi lica i raspoloženje svih igrača i selektora Francuske ne pokazuju zabrinutost ili neku neizvesnost, tako da bi se moglo smatrati da je izostanak iz predostrožnosti.

Francuska ima velikih problema sa povredama igrača uoči prvog meča. 

Aktuelni svetski šampioni na Mundijalu u Kataru ne mogu da računaju na Karima Benzemu, Pola Pogbu, N'Golo Kantea, Presnela Kimpembea i Kristofera Nkunkua, dok je Rafael Varan sa timom u Kataru, ali se nije oporavio od povrede.

Francuska će na SP igrati u grupi D sa Australijom, Danskom i Tunisom.

Prvi protivnik Trikolora, u utorak, biće ekipa Australije. A ni ona ne može da se pohvali da ima sastav na koji je računala. Fudbalski savez Australije tek je danas doneo konačnu odluku da će Svetsko prvenstvo propustiti Martin Bojl, fudbaler Hibernijana, koji je povredio koleno krajem oktobra i svi su se nadali da će se oporaviti.

"To je udarac za njega neposredno pred Svetsko prvenstvo. On je bio sastavni deo našeg tima u kvalifikacijama za SP. Hvala mu na svemu što je učinio za reprezentaciju u ovom ciklusu. Jedva čekamo da ga naredne godine vidimo u dresu reprezentacije", rekao je selektor Australije Grejem Arnold.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()