Kramarić: Ne treba previše slaviti, zadnja utakmica odlučuje o svemu

Pobeda je olakšanje, bilo je pritiska na nama, važna su ovo tri boda, rekao je dupli strelac za Hrvatsku

28.11.2022. 08:00
  • Podeli:
Kramaric prst_Reuters-1669573499100.webp Foto: Reuters

Hrvatska je sa tri gola prednosti savladala Kanadu i preuzela vrh grupe F. U odličnoj partiji cele ekipe istakao se Andrej Kramarić.

Uprkos razlogu za slavlje i povratku samopouzdanja momak koji je dao dva gola na meču podseća da ima još da se igra. 

"Prvih pet minuta je bilo teško, ali pokazali smo što Hrvatska uvek pokazuje. Fokus, snagu, kvalitet, dominantno smo pobedili. Ne treba previše slaviti, zadnja utakmica u grupi odlučuje. Nadam se da ćemo ostati na prvom mestu do kraja. Naravno, ovo je bilo posebna veče za mene i ekipu, ne daju se dva gola svaki dan na SP. Hvala svima“ rekao je napadač Hrvatske.

Rani gol Kanade nije poremetio užu obranu Hrvatske, kako je utakmica odmicala štoperi Vatrenih su bili sve bolji.

"Pobeda je olakšanje, bilo je pritiska na nama, važna su ovo tri boda. Mislim da smo osim prvih pet minuta sve odradili fantastično. Možda nam je trebalo da uđemo u minus jer smo bili uspavani, ali promenili smo tok igre, dosta smo razgovarali na poluvremenu, rekli da moramo izaći više ka napred i bilo je to dobro. Svi su rekli da je Maroko laka ekipa, ali pokazali su ipak koliko su dobri i teški. Na nama je da odradimo svoj posao. Biće teško, ali znamo šta moramo činiti“ rekao je iskusni Dejan Lovren.

Njegov kolega iz zadnjeg reda Joško Gvardiol opet je odigrao odličnu partiju.

"Najgore kad kreneš utakmicu sa golom zaostatka, vratili smo se, držali smo ritam i zasluženo smo pobedili. Kanada je kvalitetna, ali kada smo kompaktni i verujemo u sebe onda smo mi bolji. Imamo zadnju utakmicu koja odlučuje, znamo šta moramo da radimo, idemo po tri boda.“

Važnu ulogu u pobedi imao je Ivan Perišić koji je svestan što znači slaviti na ovakav način.

"Morali smo da odigramo bolje sa loptom nego protiv Maroka, nametnuli smo igru osim u prvih 10 minuta. Zasluženo smo pobedili, lakše se diše, kad daš prvi gol na takmičenju posebno. Daju nam polet, idemo na pobedu, igraćemo našu igru. Igramo u isto vreme, moramo biti pametni, ali nema straha jer stvarno smo dobri.“

Pogodak za 2:1 postigao je napadač Hajduka Marko Livaja, njegov prvi na SP u karijeri

"Odigrali smo odličnu partiju, nakon šoka od gola smo odlično reagovali, ispunili smo sve zadatke koje je selektor tražio. Svaka ekipa može da doživi šok, videli smo na ovom prvenstvu koliko ima iznenađenja. Posvećujem ovaj pogodak svom pokojnom ocu, kad si dete maštaš o tome, ali ništa još nije rešeno. Imamo Belgiju, nadam se da ćemo odigrati ovako kao protiv Kanade i pobediti" rekao je Livaja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()