Lazović: Otkrićemo mane Brazila

Ne smemo da imamo strah od bilo kog tima, već da gledamo napred i damo sve od sebe, rekao je Nikola Milenković

21.11.2022. 18:58
  • Podeli:
Darko Lazović-1669052760574.webp Foto: FSS

Ostalo je još tri dana do prve utakmice fudbalske reprezenetacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru. Na premijeri tim Dragana Stojkovića odmeriće snage sa favoritom za titulu - selekcijom Brazla (četvrtak, 20:00). Međutim, u jatu Orlova svi sve dobro znaju, ali se nikoga ne boje jer su toliko puta ponovili da gledaju samo sebe i važno im je da budu sigurni na terenu ko god da je sa druge strane. 

"Napravili smo dosta dobre rezultate u Ligi nacija i kvalifikacijama za Mundijal, ali Mundijal je nešto drugačije. Međutim, idemo na pobedu, poštujemo Brazil, ali gledamo sebe. Nadamo se najboljem rezultatu, sposobni smo da im napravimo probleme i dođemo do pobede", poručuje iz Dohe Darko Lazović, jedan od Orlova iz Piksijevog jata.

Ovaj iskusni Čačanin naglašava da se on i njegovi saigrači ne bave drugim protivnicima iz grupe. Kako kaže "o Kamerunu i Švajcarskoj razmišljaćemo od petka, posle Brazila". 

"Sigurno je da nas Brazilci poštuju, ali bih više voleo da nas potcene. Ovo je Svetsko prvenstvo, a oni dugo čekaju na zlato sa njega. Pitamo se i mi. Sigurno je i da Brazil ima mane, a mi ćemo sa stručnim štabom pokušati da ih otkrijemo. Ne bi trebalo da se opterećujemo i dajemo obećanja, ali verujemo u sebe i naš kvalitet od kada je Dragan Stojković ovde. Prvo da uzmemo bodove protiv Brazila, a onda ćemo da razmišljamo dalje", dodao je fudbaler Srbije.

Darko Lazović je debitant na prvenstvu sveta, iako mu je 32 godine. 

"Svaki igrač sanja da bude učesnik jednog ovakvog takmičenja, meni se san ostvario u ovim godinama. I osećam se ponosno. Šta očekujem? Gledamo sebe, verujemo u sebe. Sve poštujemo, ali sebi smo najvažniji. Znamo koliko možemo i šta hoćemo. Želimo da narod u Srbiji učinimo i srećnim i ponosnim. Brazil? Po mnogima su glavni favoriti za naslov najbolje selekcije na svetu. Imaju odličan individualni kvalitet, ali imaju i mana koje želimo da iskoristimo. Poštujemo ih naravno, ali ponoviću, mi gledamo prvo sebe, onda i protivnika“ jasan je Darko Lazović.

Lazovićev znatno mlađi saigrač iz reprezentacije Nikola Milenković ponovio je da se fudbaleri Srbije nikoga ne plaše.

"Brazil je favorit naše grupe, verovatno i Mundijala, ali ne plašimo se nikoga. Samo je potrebno da budemo onakvi kakvi smo bili do sada, a teren će dati odgovore. Brazil ima sjajne igrače na svim pozicijama, ne samo Nejmara. Ne smemo da imamo strah od bilo kog tima, već da gledamo napred. Prvi cilj je prolazak grupe, ne smemo da gledamo previše daleko. Idemo od meča do meča. Pokušaćemo da učinimo naš narod srećnim i ponosnim, siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe da prođemo u drugu fazu Mundijala", rekao je igrač Fjorentine.

Podsetio je popularni Bleki da je Srbija sa Brazilom igrala na SP u Rusiji, a on je tada bio deo tima.

"Morali smo da pobedimo u poslednjem meču i nije bilo lako. Izgubili smo 2:0, nije bilo nimalo prijatno, ali sada je druga situacija. Sada može sve da se desi, verujem da možemo da pomrsimo konce i već protiv Brazila odigramo na način kao u kvalifikacijama. Meni je ovo drugo prvenstvo, četiri godine sam stariji, iskusniji, mnogo zreliji, što je prirodno. Mi u odbrani moramo da budemo na maksimalnoj visini zadatka, posebno što Brazil ima vanserijske napadače", dodao je Milenković.

I ovi nešto mlađi, ali sa inostranim iskustvom i igranjem u ozbiljnim ligama, znaju da je normalno biti pod pritiskom. Naročito na velikim takmičenjima kakvo je Svetsko prvenstvo.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()