Luj van Gal: Možemo da budemo prvaci sveta

Lionel Mesi je najopasniji kreativni igrač, u stanju je da stvara šanse i sam ih realizuje, ali kada tim izgubi loptu njega nema mnogo, kaže selektor Holandije

09.12.2022. 08:40
  • Podeli:
Lui van Gal-6392e664694f9.webp Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Tanjug

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Luj van Gal, izjavio je da njegov tim može da osvoji Svetsko prvenstvo u Kataru, prenose britanski mediji.

Holandija će od 20 sati igrati protiv Argentine u četvrtfinalu Mundijala. On je uoči meča sa Argentinom odgovarao na pitanja novinara.

"Lionel Mesi je najopasniji kreativni igrač, u stanju je da stvara šanse i sam ih realizuje. Ipak, kada izgube loptu, njega nema mnogo u igri, što nam daje šansu", tvrdi Van Gal.

Iskusni trener je ponovio da Holandija ima velike šanse da eliminiše Argentinu.

"Mislim da tu imamo veliku šansu. Ostala su još tri meča, potencijalno. O ovome pričam već godinu dana, da možemo da budemo svetski šampioni", istakao je selektor Holandije.

Van Gal je prokomentarisao ranije izjave Anhela di Marije "da je Van Gal najgori trener sa kojim je radio".

"Di Marija je vrlo dobar igrač, koji je tada imao probleme u privatnom životu. Bio je opljačkan, što je uticalo na njegovu formu te sezone. On je jedan od igrača koji su me prozvali najgorim trenerom. Žao mi je zbog toga, mislim da je to tužno, ali trener nekada mora da donese teške odluke", zaključio je Van Gal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()