Mesi kakvog nismo videli: Šta gledaš? Šta hoćeš?

Duel Holandije i Argentine je bio pun tenzija, a uprkos pobedi napadač Gaučosa je bio ljut na sudije i protivnike

10.12.2022. 12:54
  • Podeli:
Messi Paredes_AP Photo_Ricardo Mazalan_Tanjug-639433b52f393.webp Foto: AP/Ricardo Mazalan/Tanjug

Lionel Mesi gori od želje da iskoristi poslednju šansu i osvoji jedini trofej koji mu u bogatoj kolekciji ne dostaje. Na svakoj utakmici napadač Argentine je maksimalno fokusiran, posle svake pobede blista od sreće, ali se može osetiti i njegova doza napetosti i nervoze da cilj ostvari. 

Posle četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru, odnosno meča sa Holandijom, Mesi je uprkos pobedi, nakon penala, bio ljut na sudiju i protivnike. Pokazao je to kroz brecanje, na koje javnost nije navikla od njega, ali i kroz komentare.

"Ne možete da postavite ovakvog sudiju za meč ove veličine. FIFA mora da vodi računa o tome", rekao je Lionel Mesi komentarišući utakmicu.

Meč je bio prepun tenzije, bilo je oštrih udaraca na terenu, bilo je sukoba igrača i prekida zbog incidenata... Kapiten Argentine je prokuvao u tunelu stadiona, pre nego što je ušao u svlačionicu, pri svakom susretu sa igračima pa i trenerom Holandije.

"Šta gledaš? Šta hoćeš? Miči se tamo, glupane", vikao je Mesi posle utakmice na holandskog reprezentativca Vuta Veghorsta

Pre toga je Leo imao verbalni konflikt sa selektorom Lala Lujom Van Galom, a kasnije je objasnio šta se desilo.

"Osetio sam nepoštovanje od starne Van Gala tokom njegovih komentara pre utakmice. Neki holandski igrači su previše pričali i tokom samog meča. Van Gal priča da igra dobar fudbal, a onda ubaci dva visoka igrača i gađa ih dugim loptama. Zaslužili smo da prođemo dalje i to se dogodilo", rekao je Mesi.

Posle regularnog dela i produžetaka, četvrtfinalnog meča, rezultat je bio 2:2, a Argentina je u penal seriji slavila sa 4:3. 

U polufinalu u utorak Gaučosi igraju protiv Hrvatske, a Mesi, strelac i asistent u pobedi nad Holandijom, ističe da će sledeći duel biti veoma težak.

"Hrvatska je dokazala da je jako dobra... i videli smo da, ako ih pustimo da igraju, imaju veoma dobre igrače koji znaju kako sa loptom posebno na sredini terena. To je ekipa koja je sa ovim trenerom bila već na Svetskom prvenstvu, dobro se poznaju, dobro se slažu i biće jako teško", zaključio je Mesi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()