Mesi prvi put dao gol u nokaut fazi, Argentina u četvrtfinalu

Utakmica protiv Australije bila je jubilarna 1.000. u karijeri argentinskog fudbalskog genija

03.12.2022. 22:28
  • Podeli:
messi_AP Photo_Petr David Josek_Tanjug-638ba8743421c.webp Foto: AP Photo/Petr David Josek/Tanjug

U osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru Argentina je pobedila Australiju sa 2:1 i plasirala se u četvrtfinale. Lionel Mesi je u utakmici sa Australijom 100. put istrčao kao kapiten Argentine, za koju ima 169 nastupa. Ovaj jubilej argentinski fudbalski genije proslavio je to pogotkom.

Argentinci su od početka dominirali utakmicom i imali posed lopte. I kada bi Australijanci uzeli loptu, uglavnom bi bili bezopasni. Istina, nisu opasni bili ni Argentinci do 35. minuta, a onda...

Nakon što je Mesi ubacio sa desne strane, lopta je izbijena, ali ubrzo se vratila u kazneni prostor Australije do Otamendija, koji je smirio za Mesija. Mesi je levom nogom ciljao suprotni ugao i prizemnim udarcem dao u svojoj jubilarnoj 1.000. utakmici u karijeri.

Ovo je ujedno prvi Mesijev gol u nokaut fazi nekog svetskog prvenstva.

Malo kasnije je Soutar kramponima zahvatio Mesija po stopalu, nakratko je Mesi ostao da sedi na travi, ali je nastavio utakmicu.

I drugo poluvreme je počelo prilikom za Argentinu. Mek Alister je u 51. minutu ostavio loptu za Mesija, koji se, međutim, okliznuo na ivici kaznenog prostora i uputio slab udarac koji je Rian sa lakoćom uhvatio.

Ali, u 57. minutu su i Rian i njegovi odbrambeni igrači pogrešili i poklonili pogodak Argentincima.

Argentina je visoko pritisnula odbrambene igrače Australije, pa onda i Riana, koji je pokušao predriblati dvojicu Argentinaca. U tome nije uspeo, pa mu je Alvarez oduzeo loptu i lagano je gurnuo u gol za vođstvo Gaučosa od 2:0.

Mogla je Argentina u 66. minutu da poveća vođstvo, ali Mesi je sa ivice šesnaesterca pucao preko gola.

A onda se u jednom od retkih napada Australije lopta u 77. minutu odbila do Gudvina koji je opalio sa više od 20 metara. Lopta nije išla u okvir gola, ali pogodila je Fernandeza, promenila smer i završila u mreži Argentine. Pogotak je upisam kao autogol Argentinca 2:1

Ubrzo nakon toga Behič se sjurio kroz obranu Argentine i kada se spremao da pošalje loptu iza leđa golmana Emiliana Martineza, u zadnji tren Argentince je spasio Lisandro Martinez i Argentina je zadržala vođstvo.

U sedam minuta nadoknade videli smo tri neuspešna pokušaja Lautara Martineza na dodavanje Mesija i još jedan udrac odličnog Mesija preko gola. U 97. minutu je Kuol pucao iz velike blizine, ali je Marinez čudesno spasio gol Argentine.

Argentinci su se, tako, plasirali u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv Holandije.

 

 

 

 

 

 

 

 

U

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()