Modrić: Imamo prvi bod i još dve utakmice da prođemo grupu

Reprezentativci Hrvatske komentarisali su prvi meč na SP u Katru, kojim niko od navijača nije zadovoljan

23.11.2022. 15:09
  • Podeli:
Modric Lovren pljesak_Reuters-1669206648245.webp Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Hrvatska nije uspela da uzme više od boda protiv čvrstog i kompaktnog Maroka. Nije to bila utakmica za pamćenje, a kako se bližio kraj susreta sve je manje bilo rizika sa obe strane. Otvaranje Svetskog prvenstva je odmah posle utakmice komentirao kapetan Hrvatske Luka Modrić.

"Dosta teška utakmica, naročito u prvom poluvremenu. Mislim da smo zadnjih 10 ili 15 minuta prvog dela počeli da igramo bolje. Imali smo neke prilike koje nismo iskoristili. U drugom delu smo bili bolji, imali smo neke šanse iz kojih nismo uspeli da damo gol. Šteta zbog toga, da smo postigli gol oni bi se otvorili pa bi bilo lakše. Ali, šta je tu je, imamo prvi bod i još dve utakmice da prođemo grupu. Hteli smo da otvorimo Svetsko prvenstvo pobedom, nije nam uspelo, ali sigurno će nam sada biti lakše da igramo“.

Najbolju priliku na utakmici imao je Nikola Vlašić pred kraj prvog poluvremena, udarac iz blizine odbranio je Bounou.

"Obe ekipe su jake u odbrani, malo je bilo prilika, dosta teška utakmica. Imali smo dobru šansu, znao sam da će Sosa da ubaci na gol, dotakao sam loptu vrhom kopačke, a golman je obranio. Možda sam mogao da podignem loptu, ali ispalo je tako kako je. Malo osećam problem sa listom, videćemo na snimcima šta će biti, ne bih ništa prejudicirao“.

Najbolji deo hrvatskog tima bila je odbrana, vrhunsku je utakmicu odigrao 20-godišnji Joško Gvardiol.

"Prva utakmica na velikom prvenstvu, možda smo krenuli u grču. Imali smo prilike pred kraj prvog dela. Oni su se dobro branili, teško je bilo probiti blok. Trebamo ovo da analiziramo i vidimo šta je potrebno da popravimo. Idemo dalje, da se odmorimo i pripremimo za Kanadu“ 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()