Navijači prevareni u Kataru, umesto hotela smešteni u šatore i kontejnere

Ljubitelji fudbala koji putuju na prvenstva nisu zahtevna kategorija ljudi, ali Katar je prešao i njihov mali prag tolerancije po pitanju prenoćišta

21.11.2022. 12:00
  • Podeli:
smjestaj-katar-reuters-1669021569474.webp Foto: Reuters

Svetsko prvenstvo u fudbalu je i pre početka izazvalo mnoge negativne komentare, a kritike stižu i od navijača koji su stigli u Katar. Fudbalski fanatici nisu preterano zahtevna kategorija ljudi, ali su domaćini u Dohi prešli i njihov prag tolerancije.

Mnogi navijači koji su skupo platili svoj smještaj neprijatno su iznenađeni onime što su zatekli po dolasku na odredište. Katarani su obećali da će izgraditi objekte sa komfornim smeštajem za ljude koji nisu navikli na pustinjske temperature. Međutim od toga nema ni traga.

Bi-Bi-Si je objavio reportažu iz jednog resorta u kom su smešteni navijači i jasno je da se tu ne radi ni o kakvom ozbiljnom smeštaju, nego o šatorima i kontejnerima usred pustinje sa bednim higijenskim uslovima, koje plaćaju dnevno 175 funti.

Novinar je razgovarao sa nekoliko stranih navijača koje je tamo zatekao. Jedan meksički bračni par rekao je kako iz slavine izlazi smeđa voda, pa zube peru i umivaju se kupovnom vodom, da umesto klima uređaja imaju obične ventilatore, da u sanitarnom čvoru nema privatnosti, a platno šatora je toliko debelo što u kombinaciji sa visokim temperaturama daje nesnosne vrućine.

Jedan francuski navijač posebno je razočaran. Rezervisao je smeštaj jer mu je obećana hotelska soba, a kada je stigao dobio je šator. To ga je toliko naljutilo da je odlučio da ode, iako je bespovratno platio 3.300 dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()