Regragi: Verujemo u prolaz, a zašto ne i u osvajanje Svetskog prvenstva

Hakimi Ašraf je super motivisan da pobedi svog prijatelja Kilijana Mbapea, rekao je selektor Maroka

13.12.2022. 12:26
  • Podeli:
selektor_maroka_anadolija 1-6395d0ac55c62.webp Foto: Anadolija

Selektor Maroka Valid Regragi je bio opušten, pred medijima, uoči polufinala Svetskog prvenstva u Kataru, u kome tim predvodi protiv Francuske. Kaže da je svestan da će ga mnogi smatrati ludim, ali on je uveren da njegova ekipa osvojiti Mundijal. 

On je reagova na kritike koje se odnose na igru njegovog tima i razorio teoriju poseda kao najboljeg načina za pobedu. Regragi sanja san o Svetskom prvenstvu:

"Kako napredujemo sve postaje komplikovanije. Igraćemo protiv šampiona, ekipom sa sjajnim igračima i najboljim trenerom na svetu. Verujemo u prolaz, a zašto ne i u osvajanje Svetskog prvenstva. Nismo umorni, želim da igramo i postignemo uspeh. Tim se dobro oporavlja, imamo odlične lekare i svaki dan nam stižu dobre vesti. Niko nije isključen i niko nije siguran. Odabraćemo najbolji mogući tim".

Mentalitet ekipe Maroka je spreman za promenu, prema rečima selektora nacionalnog tima.

"Rekao sam svima da smo došli da promenimo mentalitet našeg kontinenta. Nismo ovde došli slučajno, ali sam im rekao da ne možemo da se nagodimo. Samouvereni smo jer smo imali najteži put. Mnogi su nas, u više navrata, eliminisali, a mi smo još tu. Borićemo se da idemo napred, za afričke zemlje, za arapski svet. Naša zemlja poštuje sve kulture, dobrodošli smo i ponekad ne tražimo da se bilo šta promeni".

Prokomentarisao je selektor Maroka opasnost koja stiže od Mbapea i njegov duel sa Ašrafom

"Ako neko poznaje Mabpea bolje od mene, to je Hakimi. Nećemo raditi ništa posebno, jer nažalost Francuska nije samo Grizman. Dembele je savršena dopuna Kilijanu. Biće lep duel između Ašrafa i Mbapea. Kilijan će morati da bude zaustavljen, ali ne samo on. Hakimi je super motivisan da pobedi svog prijatelja".

Maroko nema ključnog igrača, uzda se u svoju glad, timski duh i podršku navijača.

"imamo kolektivni mentalitet, želimo da damo sve i uvek kao tim, uvek smo pozitivni u svakoj utakmici. Timski duh mi je najvažniji. Ako sada nisu igrači gladni, kada će biti. Sve može da se desi, uvereni smo, želimo da Afriku stavimo na vrh. Imamo najbolje navijače na svetu zajedno sa Argentincima i Brazilcima. To su ljudi koji mogu da dođu iz bilo kog dela sveta da bodre svoju zemlju. Igraćemo kao kod kuće i to je najvažnije".

Selektor Maroka ima dvojno državljanstvo, Marokansko i Francusko.

"Čast mi je da se borim protiv Francuske. Ovde sam kao selektor svoje zemlje i drugo nije važno. Igrao sam i protiv Belgije i poruka je bila ista. Imaćemo istu partiju, najvažniji je fudbal i pobeda, a meni je bitno da se suočimo sa najboljima na svetu", rekao je Valid Regragi. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()