Remi Meksika i Poljske: Očoa junak, Levandovski tragičar

Podsetio je sjajni čuvar mreže na neka prethodna mundijalska izdanja kada se naprosto pretvarao u hobotnicu

Autor: Dejan Marić
22.11.2022. 19:27
  • Podeli:
Meksiko Poljska_AP_Aijaz Rahi_Tanjug-1669138500798.webp Foto: AP / Aijaz Rahi / Tanjug

Fudbaleri Meksika i Poljske remizirali su 0:0, u drugoj utakmici prvog kola grupe C Svetskog prvenstva u Kataru

Junak utakmice bio je golman Sombrerosa Giljermo Očoa, koji je u 58. minutu odbranio penal Robertu Levandovskom.

Podsetio je tako sjajni čuvar mreže na neka prethodna mundijalska izdanja kada se naprosto pretvarao u hobotnicu i činio čuda među stativama.

Utakmica na "974" stadionu je bila borbena, ali i tvrda. Oba sastava su, bez sumnje, gledala prvi meč grupe u kojem su Saudijci šokirali Argentince i tako prolaz i jednim i drugim učinili kud i kamo težim. 

Zato su i jedni i drugi, pre svega, razmišljali o odbrani svog gola pa smo ostali uskraćeni za lep fudbal.

I u takvim okolnostima Meksikanci su bili opasniji. Češće su pretili, bili konkretniji, ali nisu uspeli da dođu do cilja.

S druge strane, Orlovi su iz inferiorne igre imali idealnu priliku za vođstvo. Levandovski, koji  je u prvom poluvremenu bio nevidljiv na terenu, se izborio za penal. Nije poštovao staro pravilo da igrač koji je obezbedio jedanaesterac ne šutira, preuzeo je odgovornost i - promašio.

Do kraja su i jedni i drugi bili oprezni, Meksikanci su zapretili još u dva navrata, međutim, bezuspešno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()