Selektor Irana: Pustite decu da se igraju, ne znate šta su ovi momci proživeli

Onima koji ometaju ekipu sa temama koje se ne odnose na fudbal ne pružamo dobrodošlicu, rekao je Karlos Keiroš

22.11.2022. 11:05
  • Podeli:
iran_,mundijal - reuters-1669040918996.webp Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Irana Karlos Keiroš, posle debakla na premijeri Svetskog prvenstva, teškog poraza od Engleske (6:2) i potresa mozga glavnog golmana Alireze Bejranvande javnosti je ispričao surovu stvarnost svoje reprezentacije. Šef stručnog štaba se obratio Irancim u domovini da ne maltretiraju i politiziraju njegov tim nego da ih puste da se fokusiraju na svoj nastup na Svetskom prvenstvu:

"Pustite decu da se igraju". 

Portugalski trener je nastavio da govori o problemima sa kojima su se njegovi igrači sretali pre dolaska u Katar, odnosno pod kojim su pritiskom kao javne ličnosti zbog protesta u zemlji, najvećih od Islamske revolucije 1979. godine. Navijači su optužili igrače da su se priklonili nasilnom državnom gušenju nemira tokom kojih je poginulo oko 400 ljudi, desetak maloletnika.

"Ne možete da zamislite kroz šta sve iza kulisa prolaze ovi momci poslednjih dana, samo zato što žele da se izraze kao fudbaleri.  Oni su samo obični momci. Nisu oni krivi što se trenutno održava Svetsko prvenstvo. Molim vas, učitelji i moralisti, pustite ove momke da igraju fudbal. Nije fer da od njih tražite stvari koje nisu njihova odgovornost. Imamo osećanja i uverenja i u dogledno vreme ćemo ih izraziti. Onima koji ometaju ekipu sa temama koje se ne odnose na fudbal ne pružamo dobrodošlicu. Ako navijači ne žele da bodre svoj tim, trebalo bi da ostanu kod kuće. Ako navijači podržavaju svoj tim samo kad pobedjuje, to nam ne treba. To je nešto što igrači osećaju".

Uoči utakmice ni jedan iranski igrač nije izrazio podršku protestima, iako je kapitan Esan Hajsafi oprezno prekinuo ćutanje i rekao da njegova ekipa podržava i saoseća sa svojim narodom. U znak solidarnosti igrači su odbili da pevaju himnu pre prve utakmice u Kataru, a proslava dva gola je prošla tiho, bez slavlja. 

"Vrlo sam ponosan na svoje igrače. Vrlo su hrabri kad imaju snage da igraju utakmice. Nije u redu da se od njih traži, dok igraju na Svetskom prvenstvu, da rade stvari koje nisu njihova odgovornost. To nije njihova misija. Oni su ovdje da donesu ponos, donesu radost i sreću ljudima. To je razlog zašto su ovde", zaključio je selektor Irana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()