Selektor Švajcarske pred utakmicu sa Srbijom: Igraćemo protiv odlične ekipe, moramo biti smireni

Fudbalske reprezentacije Švajcarske i Srbije sutra od 20 časova igraju utakmicu poslednjeg, trećeg kola po grupama

01.12.2022. 15:34
  • Podeli:
Murat Joakim-1669711229471.webp Foto: Laurent Gillieron/Keystone via AP/Tanjug

Selektor Švajcarske reprezentacije Murat Jakin održao je konferenciju za medije na kojoj je pričao o meču sa Srbijom, koji će biti odigran u petak do 20.00 na stadionu 974 u Dohi.

"Igraćemo protiv odlične ekipe, predvođene odličnim selektorom, a želja nam je da budemo smireni i ofanzivni. Protiv Kameruna mislim da je izgledalo dobro, imali smo dosta šansi, ali nismo ih iskoristili, ali sutra će biti druga utakmica, videćete kako se kreiraju šanse, moraćemo da budemo hrabriji i da dovedemo igrače do kaznenog prostora i bićemo efikasniji", izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin na konferenciji za medije.

Fudbalske reprezentacije Švajcarske i Srbije sutra od 20 časova igraju utakmicu poslednjeg, trećeg kola po grupama Svetskog prvenstva u Kataru. Ovaj meč će odlučiti ko prolazi u nokaut fazu, ukoliko Kamerun ne napravi čudo protiv Brazila. Švajcarskoj igra i bod, dok Srbija mora da pobedi ako želi u nokaut fazu.

"Mnogi detalji na utakmici zavisiće i od protivnika, prevashodno igra po krilima. Nećemo se, naravno, braniti, iako nam odgovara remi. Naša je želja da budemo ofanzivni i smireni od starta", zaključio je Jakin.

Povela se priča i o bolesnim igračima, ali Jakin ističe da će svi biti spremni, uključujući i Šaćirija.

"Šaćiri je spreman, trenira, Okafor takođe, Jan i Niko su imali nezgodnu noć jer su se prehladili, ali će biti spremni da igraju", rekao je Jakin, a onda istakao da igrači moraju da kontrolišu emocije.

"Moramo da budemo dominantni, da igramo naš stil fudbala, da se držimo plana, to je da prođemo grupu i da zaslužimo da pobedimo i damo sve od sebe na terenu. Moramo da kontrolišemo emociju, ako želite da prođete grupu, neće biti lako, moramo naporno da radimo i da se borimo."

Na ovogodišnjem Mundijalu zabeleženo je da je u svlačionicu srpskog tima uneta zastava "Kosovo je Srbije", a u Rusiji 2018. godine Džaka i Šaćiri proslavljali su golove pokazujući "dvoglavog orla", simbol Velike Albanije. Selektor Švajcarske je istakao da ovoga puta svi igrači treba da budu fokusirani isključivo na igru i teren i ništa van toga. On je kazao i da su se u aprilu sastali predstavnici saveza.

"Švajcarski savez, predsednici i svi smo se sreli i pričali još u aprilu posle žreba da ćemo samo o sportu da pričamo, to važi samo i za igrače, posebno za igrače koje ste pomenuli, ne smemo da dozvolimo da išta drugo utiče na utakmicu. Ne možemo da promenimo prošlost, moramo da se fokusiramo na sutra."

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()