Skaloni: Francuska je težak rival za procenu

Ovo je veliki trenutak za mene, za ovaj tim, ali najvažniji je put koji nam fudbal otvori, rekao je selektor Argentine

18.12.2022. 09:00
  • Podeli:
Lionel Mesi i Argentinci-6398f1dd3dc4d.webp Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Tanjug

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni priznao je da je meč sa Francuskom u finalu Svetskog prvenstva u Kataru protiv utakmica za fudbalske anale.

Svetski mediji podsećaju da Argentina ima Lionela Mesija, a Francuzi Kilijana Mbapea.

"Ovo je timski rad, nijedan igrač ne može sam. Nije, dakle, samo reč o Mbapeu, mnogo je vrhunskih igrača u Francuskoj. Mbape je mlad, napredovaće još, njegove granice su visoko postavljene, ali on je jedan od onih koji mogu da nam naprave problem", rekao je Skaloni na konferenciji za novinare u Dohi.

On je priznao da ima šansu da sa selekcijom Argentine uđe u istoriju.

"Ja sam u poziciji o kojoj sanja svaki Argentinac. Ponosan sam i zahvalan na tome. Ovo je veliki trenutak za mene, za ovaj tim, ali najvažniji je put koji nam fudbal otvori. Iskustvo i momenti koji traju zauvek. Nadam se da ćemo biti srećni, a ovo jeste utakmica za sva vremena", dodao je selektor Argentine.

Skaloni je istakao da ima plan za selekciju Francuske.

"Plan igre je jasan, znamo kako da ih ugrozimo, a znamo njihove snage. Francuska je težak rival za procenu, jer je to tim koji može da se brani, može da igra sa loptom, može i da bude neverovatno brz u kontranapadima. Ovakve utakmice se igraju iz minuta u minut, svaki trenutak je važan", zaključio je Skaloni.

Meč između Argentine i Francuske biće odigran u nedelju od 16 sati.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()