Sort San: Engleska protiv Irana u formaciji 4-3-3

Selektor Garet Sautgejt je najavio da će Engleska, pred utakmicu sa Iranom, da klekne i da podršku ugroženim ljudima

21.11.2022. 11:01
  • Podeli:
Garet Sautgejt-1669023551422.webp Foto: AP Photo/Abbie Parr/Tanjug

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Garet Sautgejt ima problema sa povredama igrača, pošto će prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv selekcije Irana, propustiti Kajl Voker i Džejms Medison, prenose britanski mediji.

Voker se nije u potpunosti oporavio od operacije prepone, dok Medison još nije odradio nijedan trening u Kataru zbog problema sa kolenom.

Selektor Engleske je najavio da će u startnoj postavi protiv Irana da budu Hari Megvajer i Rahim Sterling.

Zbog te najave "Sport San" tvrdi da će Engleska igrati u proverenoj formaciji 4-3-3 na početku Svetskog prvenstva.

Sautgejt je ostao sa devetoricom od jedanaestorice koji su startovali protiv Italije u prošlogodišnjem finalu Evropskog prvenstva.

Centralni bek Mančester junajteda Hari Megvajer bi trebalo da bude partner Džonu Stounsu, u sredini odbrane sa Kiranom Tripijerom i Lukom Šoom na poziciji bekova.

Deklan Rajs će se usidriti u vezni red sa svojim najboljim prijateljem Mejsonom Mauntom i tinejdžerskom senzacijom Dortmunda Džudom Belingemom.

Rahim Sterling će igrati na levom krilu, dok je u formi Bukaio Saka prvi koji će startovati sa desne strane.

Kapetan Hari Kejn će predvoditi napad, dok će Džordan Pikford započeti svoj treći veliki turnir kao prvi golman Engleske.

Sautgejt je postavio Englesku sa četiri defanzivca umesto svoje uobičajene petorice od poverenja. 

Englezi će na premijeri da kleknu

Igrači Engleske žele da pokažu svoju podršku "Black Lives Matter" na najvećoj sceni, naročito što su pre početka Svetskog prvenstva bili glasni na račun kritika ljudskih prava u Kataru.

Sautgejt je rekao: 

"Razgovarali smo o tome da kleknemo. Smatramo da bi trebalo to da učinimo. To je ono za šta se zalažemo kao tim i što smo radili tokom dužeg vremenskog perioda. U Premijer ligi, timovi su odlučili da to rade samo na velikim utakmicama. Smatramo da je ovo najveća. Mislimo da je to snažna poruka koja će obići svet. Ona je posebno upućena mladim ljudima da pokažemo da je inkluzivnost važna", rekao je selektor Engleske Sautgejt.

U međuvremenu, kapiten Engleske Kejn je nagovestio da bi katarski turnir mogao da bude njegovo poslednje Svetsko prvenstvo.

"U fudbalu ništa ne možete da uzmete zdravo za gotovo. Videćemo", rekao je napadač Totenhema, a preneo Sport San.

Utakmica između Engleske i Irana na programu je u ponedeljak od 14 sati.

U drugom meču 1. kola grupe B od 20 sati igraće selekcije Velsa i SAD.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()