Srbija protiv Švajcarske i za dodatnu FIFA nagradu: Kolika je zarada ako prođemo?

Orlovi su FSS već obezbedili devet miliona dolara plasmanom u Katar

01.12.2022. 15:59
  • Podeli:
Srbija Bahrein_FSS-1668792135223.webp Foto: FS Srbije

Najbolji srpski fudbaleri u petak će se protiv Švajcarske boriti za plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva u Kataru, boriće se za naciju, ali i za novac, jer je Mundijal svakako najunosnije takmičenje koje organizuje FIFA. 

Orlovi su Savezu već obezbedili devet miliona dolara samim plasmanom u Katar, a protiv Švajcaraca imaju priliku da ovu sumu uvećaju za još četiri miliona dolara.

U slučaju plasmana u osminu finala Srbija će imati zagarantovanih 13 miliona dolara od nagradnog fonda FIFA koji na ovom Mundijalu iznosi ukupno 440 miliona dolara i najveći je u istoriji svetskih prvenstava.

Primera radi, pre četiri godine u Rusiji nagradni fond iznosio je 400 miliona dolara.

Raspodela novca od FIFA nagrada po plasmanu na Mundijalu u Kataru

Šampion sveta - 42 miliona dolara

Finalista - 30 miliona dolara

Trećeplasirani - 27 miliona dolara

Četvrtoplasirani 25 miliona dolara

Timovi od 5. do 8. mesta (poraženi četvrtfinalisti) - 17 miliona dolara svaki

Timovi od 9. do 16. mesta (poraženi u osmini finala) - 13 miliona dolara svaki

Timovi od 17. do 32. mesta (eliminisani u grupi) - 9 miliona dolara svaki

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()