Uspavanka u Al Rajanu: Urugvaj i Južna Koreja podelili bodove

Prva utakmica grupe H na Mundijalu u Kataru odigrana je bez golova

24.11.2022. 16:01
  • Podeli:
urugvaj_koreja - reuters-1669300830995.webp Foto: Reuters

Urugvaj i Južna Koreja podelili su bodove odigravši 0:0 u prvoj utakmici grupe H Svetskog prvenstva u Kataru.

U prilično nezanimljivom susretu obje selekcije su imale po nekoliko šansi za eventualno vodstvo.

Na početku utakmice Urugvaj je bio nešto agresivniji, a prvu šansu su imali u 13. minuti preko Vecina, ali je bio neprecizan.

Novu šansu za Urugvaj propušta Nunez, a u nastavku akcije ni Suarez nije poslao loptu u mrežu.

Južna Koreja se uglavnom bazirala na brze kontre, a najbolju šansu u prvom poluvremenu propustili su u 34. minutu kada je nakon lepe akcije Hvang sa desetak metara šutirao preko gola.

U finišu prvog poluvremena Urugvaj je mogao do vođstva, ali je nakon ubačaja iz kornera, večni Godin pogodio samo stativu, te se na odmor otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu gledali smo oprezniju igru obe ekipe, očigledno svesne opasnosti i iznenađenja koja su se dešavala u proteklim utakmicama Mundijala.

Osim nekoliko pokušaja Koreje preko Sona, koji je individualnim akcijama stvarao probleme odbrani Urugvaja, nije se mnogo toga zanimljivog dešavalo na Edukejšn siti stadionu.

Ipak, i u takvoj konstalaciji snaga, Urugvaj je mogao do pobede finišu. Valverde je fenomenalno šutirao sa velike udaljenosti, ali je pogodio samo stativu.

U sledećem napadu uzvratila je Koreja, ali udarac Sona s nekih 20-ak metara odlazi za malo pored gola.

Ostalo je 0:0. U narednom kolu Južna Koreja igra s Ganom, dok će Urugvaj na megdan Portugalu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()