Koliko su Zvezda, Partizan, TSC i ostali srpski klubovi zaradili u evropskim takmičenjima?

Ukupan prihod od čak 33 515 000 evra

16.12.2023. 23:45
  • Podeli:
fk crvena zvezda, 9 dec 2023 - foto Dusan Milenkovic ATAImages (1)-65749ee66e094.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Srpski timovi nisu uspeli da naprave gotovo nikakav rezultat ove sezone u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, pa se može reći da su bili prilično ispod očekivanog. Nijedan tim nije prošao grupnu fazu, ali, ako ništa drugo, uspeli su da inkasiraju veliku svotu novca.

Jedinu pobedu u Evropi je upisala Ekipa Partizana, koja je kasnije bila eliminisana u kvalifikacijama. Međutim, ako računamo samo plasirane timove, ukupan skor je nula pobeda, dva remija i 16 poraza.

Crvena zvezda je očekivano uzela najveća sredstva od UEFA u Ligi šampiona, te je za plasman u grupnu fazu i jedan bod uzela ukupno 24.529.000 evra.

TSC je drugi sa prihodima, krenuli su sa kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su na kraju završili u Ligi Evrope, stoga su uspeli da prihoduju čak 4.368.000 evra.

Čukarički je bio poslednji predstavnik grupne faze i to u Ligi konferencije i oni su ostali bez bodova, ali su uzeli 3.218.000 evra.

Partizan i Vojvodina su zaradili nešto novca kroz kvalifikacije, pa su tako crno-beli uzeli 950.000, a Novosađani 450.000 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()