ABA liga priznala grešku sudija: Bilo je propusta na meču Partizan - Igokea

Arbitri nisu dosudili ispravnu ličnu grešku

16.11.2023. 13:00
  • Podeli:
Zek Ledej-64a27d0ed013f.webp Foto: KK Partizan

Oglasila se ABA liga jer je utvrdila sudijsku grešku na utakmici u Beogradu, između Partizana i Igokee koja je odigrana u 7. kolu regionalnog takmičenja. Crno-beli su poraženi kod kuće sa 91:89, ali je propust bio napravljen na njihovu štetu. 

Tim povodom ABA liga je objavila saopštenje sa obrazloženjem:

"Sudijska komisija ABA lige izdaje saopštenje u vezi sa situacijom koja se desila tokom utakmice 7. kola AdmiralBet ABA lige između Partizana Mozzart Bet i Igokee m:tel, a koja se dogodila 2 minuta i 20 sekundi pre kraja četvrte četvrtine. Sudije su, tokom utakmice, ali i nakon pregleda IRS-a (snimka), dosudile ličnu grešku igraču Zeku Ledeju, pravdavajući svoju odluku kao situaciju gde je "defanzivni igrač pokušao da uhvati loptu".

Ovo nije bila dobra odluka. Igraču Partizana Mozzart Bet sa brojem 2 na dresu, Zeku Ledeju, trebalo je dosuditi nesportsku ličnu grešku u skladu sa pravilima košarkaške igre, član 37.1.1, kriterijum 2 "prekomerni, snažni kontakt koji je igrač napravio u pokušaju da dohvati loptu ili protivnika".

To je bila situacija kada je centar Igokee, Nikola Tanasković, išao na zakucavanje, kada je Zek Ledej napravio veoma oštar faul. Ipak, nisu arbitri dosudili nesportsku, tražili su čelendž iz Igokee, a čak i posle snimka nisu promenili odluku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()