ABA liga startuje novu sezonu iz Zadra

U 1. kolu regionalnog takmičenja igraće se od petka do ponedeljka, kada je zakazan srpski derbi u Beogradu

30.09.2022. 08:32
  • Podeli:
lopta-aba-liga-foto-profimedia.jpg

Sezona 2022/23 u regionalnoj košarkaškoj ABA lige startuje , a titulu brani KK Crvena zvezda, koja je prošle sezone u finalu posle velike borbe bila bolja od KK Partizan serijom 3:2 u pobedama.

Na teren će premijerno, u okviru 1. kola, izaći Zadar i debitatnt u takmičenju Studentski centar Derbi (petak u 18:00).

U subotu će biti odigrana dva meča. Igokea dočekuje ekipu Mornara u 16 časova, dok će Crvena zvezda, na svom terenu, ugostiti makedonski MZT Skoplje (20:00)

Crveno-beli u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama. U letnjem prelaznom roku doveli su osam pojačanja, a stigao je na klupu i Vladimir Jovanović kao glavni trener. 

Partizan će, u nedelju od 17 sati, gostovati u Zagrebu ekipi Cibone.

Crno-beli su pored Crvene zvezde glavni favoriti za osvajanje ABA lige. Partizan se pojačao u letnjem prelaznom roku, a na klupi je ostao Željko Obradović, koji će ove sezone ekipu predvoditi i u Evroligi.

Budućnost će se od 19:00 sastati sa Splitom u Podgorici, dok će Cedevita u nedelju od 21 čas dočekati čačanski Borac.

Poslednji meč 1. kola ABA lige biće odigran u ponedeljak od 18 sati, a ekipa FMP će u srpskom derbiju igrati sa Megom.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()