Aco Petrović: Vreme je da Partizan i Zvezda napuste ABA ligu

Transfer Fakunda Kampaca digao je prašinu u regionu

18.12.2022. 13:16
  • Podeli:
Aco Petrovic_Marin Susic_HKS-1667832920918.webp Foto: Marin Sušić/HKS

Dolazak Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu prvo je oduševio navijače crveno-belog tima, a kada su objaveljni detalji ugovora podigla se prašina u košarkaškoj javnosti. Naročito kada je reč o milionskom trošku beogradskog kluba. 

Argentinac bi trebalo do kraja sezone da dobije 1,8 miliona evra, a ako ostane i sledeću sezonu zaradio bi 2,6 miliona evra, što je suma koju niko nikada pre nije dobio za jednu sezonu u regionu.

Na ovaj transfer glasno je reagovao i Aleksandar Aco Petrović, nekadašnji košarkaš, danas trener i čovek koji stoji na čelu Košarkaškog saveza Hrvatske i vodi reprezentaciju. 

"Mislim da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer sa ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi sa ovim prostorima logično je da budu stalni učesnici Evrolige, a da se ABA liga okrene onome što je u startu i bila, razvoja liga za mlade igrače", napisao je Petrović na Tviteru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()