Ambasador Francuske u Beogradu priredio prijem za košarkašice Srbije

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta

05.06.2024. 13:33
  • Podeli:
pjer košar primio košarkašice srbije u beogradu, 5 jun 2024 - foto TANJUG RADE PRELIĆ (2)-66604989b2c6f.webp Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar organizovao je danas u Beogradu prijem za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije, koja će učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Košar je prijem za košarkašice Srbije organizovao u ambasadi Francuske u Beogradu.

"Košarka je odavno polje takmičenja, ali i prijateljstvo između naše dve zemlje. Počelo je sa Anrijem Helom trenerom jugoslovenskog tima, koji se 1950. godine kvalifikovao za Svetsko prvenstvo", rekao je Košar.

"Nastavljeno je sa porodicom Maljković, Božidarom i Marinom, a danas i sa vama koji idete u Pariz na OI. Želim da vam poručim - brže, više, jače i iznad svega zajedno. Veoma sam srećan što ste danas ovde u ovom simboličnom zdanju koje oličava francusko-srpske odnose, a to znači da je ovo zdanje lepo i grandiozno, kao što su naši odnosi. Želim vam puno uspeha, puno sreće i neka najbolji pobedi", dodao je Košar.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović izjavio je da KSS ima odlične odnose sa KS Francuske.

"Zahvaljujem se na prijemu i gostoprimstvu. KS Srbije i KS Francuske su dugi, dugi niz godina prijateljski Savezi. Mi gajimo specifične i odlične odnose. Dokaz za to je i utakmica u Lionu 12. jula na oproštaju Toni Parkera. To je još jedan predivan motiv da se još bolje zbližimo", rekao je Danilović.

Pjer Košar dobio potpisani dres Srbije, foto: Tanjug/Rade Prelić

Selektorka ženske reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da je srećna što će predvoditi nacionalni tim na OI u Parizu.

"Veoma sam dirnuta što ću se takmičiti na OI u Francuskoj, to već svi znaju, zemlji u kojoj se osećam kao kod kuće, koliko i u Srbiji. Najviše slobodnog vremena provodim u Parizu, a deo mog stručnog štaba su stručnjaci iz Francuske. Pariz je uvek bio najlepši grad na svetu, a danas je veličanstveniji i lepši nego ikad", rekla je Maljković.

Košarkašice Srbije će na OI u Parizu igrati protiv Španije, Kine i Portorika.

Košar sa selektorkom Marinom Maljković, foto: Tanjug/Rade Prelić

"Nažalost, svečano otvaranje OI na Seni za nas ne predstavlja spektakl, već početak profesionalnog izazova bez presedana. Vodeći novi i veoma mlad tim, ne samo da ću učestvovati, već ćemo pokušati da pobedimo najjače protitvnike na svetu. Želela bih da se zahvalim ambasadoru Pjeru Košaru i osoblju ambasade na vašoj saradnji u ovoj olimpijskoj godini. Živelo francusko-srpsko prijateljsko, živela Francuska, živela Srbija", istakla je Marina Maljković.

OI u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()