Američki košarkaš otvorio dušu: Nejpir otkrio trenutak kada je prelomio da napusti Zvezdu

Nejpir smatra da će Olimpija napraviti "dramu" na tabeli

30.01.2024. 18:30
  • Podeli:
Shabazz Napier Sabaz Nejpir_Profimedia-64b3b30e350fb.webp Foto: Profimedia

Američki košarkaš Šabaz Nejpir rešio je da progovori o razlozima zbog kojih je napustio Crvenu zvezdu, kao i o trenutku kada je konačno prelomio da je došlo vreme za selidbu u Milano.

Američki bek sezonu je započeo u Crvenoj zvezdi. Bilo je planu da uđe u patike Fakunda Kampaca i popuni prazninu nastalu odlaskom Argentinca, takođe se očekivalo da će Nejpir biti glavna uzdanica crveno-belih u pohodu na TOP 10 Evrolige. 

Međutim, jedno su snovi, a drugo je realnost.

Nejpir se nije snašao u Beogradu, često prema statistikama bio najgori pojedinac na terenu i nije pružao partije u skladu sa novcem koji je dobijao. Kako se moglo čuti u javnosti, svojim lošim igrama uticao je negativno na saigrače, pa je Zvezda izgledala pogubljeno i gubila utakmice.

Do promene kluba došlo je već sredinom decembra, nakon što se za zdravlje košarkaša raspitivao prekaljeni stručnjak Etore Mesina

"Bilo je glasina pre mog povratka, ali ključni trenutak bio je meč sa Real Madridom u Beogradu. Sledećeg dana, moj menadžer je finalizovao dogovor sa Olimpijom. Za mene je bilo lako doneti odluku da se vratim", kristalno jasan bio je Šabaz Nejpir u izjavi za "Republiku" iz Milana.

Osvrnuo se Amerikanac potom na novi-stari grad, kao i na šanse koje ekipa Olimpije ima u daljem toku sezone.

"Milan je za mene uvek bio pozitivan. Prelep grad, odlična organizacija sa sjajnim trenerom i saigračima s kojima sam se dobro slagao. Već smo zajedno ostvarivali pobede, a ove sezone verujem da možemo postići nešto veliko."

Standings provided by Sofascore

Olimpija Milano trenutno zauzima 10. mesto u Evroligi sa 10 pobeda i 13 poraza, a Nejpir smatra da tim ima potencijala da se plasira u plej-of i tamo napravi "galamu".

"Moram da povratim samopouzdanje ekipi, da radim naporno kako bih pomogao svim sjajnim igračima oko sebe da izvuku najbolje iz sebe, da uspostavimo timsku hemiju. Mi smo veoma dobar tim, sposoban za velike stvari. I dalje imamo mnogo utakmica ispred nas, možemo da se plasiramo u plej-of i tamo napravimo buku. Samo da se fokusiramo na napredak, utakmicu po utakmicu", zaključio je Nejpir.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()