Amerikanac Volkap igra za reprezentaciju Grčke

Volkap je prošlog leta prešao iz Žalgirisa u Olimpijakos i sada igra u njemu kao Grk

18.04.2023. 15:37
  • Podeli:
Tomas Volkhap-643e9d1f16bd2.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Olimpijakosa, Amerikanac Tomas Volkap (30) , dobio je grčko državljanstvo i igraće za tu reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Indoneziji, Japanu i Filipinima krajem avgusta i početkom septembra.

Vest je potvrđena na sajtu Košarkaškog saveza Grčke, a selektor Dimitris Itudis je u Volkapu dobio ogromno pojačanje za predstojeća velika takmičenja na kojima Heleni imaju najveće ambicije. 

Volkap je prošlog leta prešao iz Žalgirisa u Olimpijakos, a da mu se sviđa u Grčkoj postalo je jasno prošle nedelje, kad je sa čelnicima kluba iz Pireja potpisao novi ugovor koji važi do juna 2027. godine. 

Davanjem državljanstva Volkupu KS Grčke je nastavio trend pojačanja reprezentacije Amerikancima, prošle godine je na Evropskom prvenstvu jedan od ključnih igrača, uz Janisa Adetokumba, bio bek Tajler Dorsi

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()