Arenas umanjio značaj Jokića zbog odsustva iz digitalnog sveta

Znamo da je Džoker sjajan, ali on ne nudi deci ono što ona žele, smatra nekadašnji igrač Golden stejta

25.05.2023. 09:29
  • Podeli:
Nikola Jokić Denver_Nuggets-646c3e60172a0.webp Foto: Nuggets

Denver Nagets, predvođen Nikolom Jokićem, stigao je do plasmana u veliko finale NBA lige. Pored toga što su ljubitelje američke košarke oduševljavali tokom sezone, pojavili su se i kritičari. Očekivano.

Jedan od njih je Gilbert Arenas, nekadašnji igrač Golden stejta, Vašingrona, Orlanda i Memfisa. On je tokom gostovanja u podkastu Džej Džej Redika rekao da ne vidi da se Nikola Jokić pretvara u megazvezdu NBA lige koju bi svi želeli da gledaju čak i ako osvoji prsten. 

Tema podkasta "The Old Man & The Three" bila je kako liga može da se pobrine za povremene navijače i kako može da približi sledeću generaciju igrača gledaocima. Tim povodom je Arenas rekao da srpskom centru fali "IT faktor", odnosno prisustvo na društvenim mrežama i lični pečat kojim bi privukao mlade. 

Arenas je otišao toliko daleko da je uporedio Jokića i Nagetse sa Timom Dankanom i San Antonio Sparsima, napominjući kako su oni ljudima bili dosadni iako su osvojili pet prstenova. 

"Znate da Jokić može da osvoji ovo prvenstvo. Kada se to bude desilo nikoga neće biti briga. Budimo iskreni, neće otići sa mesta gde se trenutno nalazi i neće postati mega zvezda jer ne radi ništa što deca žele da vide. Takvi su igrači danas, njihova ličnost je "dostupna" svima. Znate da je Jokić sjajan, ali on nema IT faktor“, objasnio je Arenas..

Američki mediji su zamerili na ovom komentaru i tumačili da Arenas "očigledno pokušava da kaže da Jokić nije toliko popularan na tržištu jer se njegov stil igre baš ne uklapa u eru društvenih medija kojoj je stalo samo do najistaknutijih poteza, ali on to ne može da zameri Džokeru". 

Domaćin podkasta Redik je na to rekao da smatra da je, na kraju krajeva, "Liga ta koja mora da pronađe način da bolje proda igrače i proizvod koji stavlja na teren".
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()