Australija na spisku za SP ima 14 NBA igrača: Samo Simons ne može da igra

U planu su Dante Egzum i Džek Ledejl

30.06.2023. 14:30
  • Podeli:
Ben Simons-649ecc722f2e3.webp Foto: Profimedia

Australija je dobila negativan odgovor od svoje najveće košarkaške zvezde pred pripreme za Svetsko prvenstvo - Ben Simons (26) neće igrati na Mudnobasektu (27.08 - 10.08.) zbog problema sa leđima. 

Da igrač Bruklin Netsa neće biti na raspolaganju selektoru ovog leta objavio je KS Australije, ali malo ko veruje da je razlog izostanka problem samo sa leđima. Tamošnji mediji navodie da je njegovo psihofizičko stanje tokom sezone bilo takvo da je jednostavno bio neupotrebljiv za tim iz Bruklina.

Na prvom spisku 18 potencijalnih reprezentativaca Australije nalaze se i dvojica igrača poznata javnosti u Srbiji: Dante Egzum, igrač kome je ovog juna istekao ugovor sa Partizanom i Džek Lendejl, uzdanica Finiks Sansa. 

U konkurenciji je još jedan igrač koji je karijeru kalio u Srbiji -  krilni centar Crvene zvezde Duop Rit koji trenutno igra u Bejrutu. 

Australijanci na spisku imaju čak desetoricu NBA igrača: Peti Mils (Bruklin), Matis Tajbul (Filadelfija), Džon Ingls (Milvoki), Džoš Grin (Dalas), Metju Delavedova (Sakramento), Ksavijer Huks (Vašington), Džek Vajt (Denver), Dajson Denijels (Nju Orleans) i Džoš Gidi (Oklahoma).

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()