Avramović pred duel sa Italijom: Motivacija ne treba da nam bude upitna

Ima nešto veće od košarke, a to je situacija koja se dogodila Boriši, kaže reprezentativac Srbije

31.08.2023. 14:50
  • Podeli:
Avramović tanjug JADRANKA ILIĆ-64eccf0a615db.webp Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Srbija na Svetskom prvenstvu igra, u petak, protiv Italije prvi meč druge runde takmičenja. Azuri su Orlovima postali dužnici, zbog dva poraza na poslednjim odigranim mečevima, a naročito što je jedan od tih bio eliminacioni u osmini finala Evropskog prvenstva prošlog leta. 

Motiva ne fali iz više razloga. O tome govori i oporavljeni Aleksa Avramović, koji je zbog povrede propustio utakmicu sa Južnim Sudanom.

"Motivacija ne treba da nam bude upitna. Italija je ekipa koja igra brzu košarku. Sa takvim ekipama smo igrali u prvoj fazi, mislim na Portoriko, koja igra tranziciju i njih smo dobro ukrotili. Tako da ćemo isti pristup imati i u petak, sa još dodatnom motivacijom, sa dodatnom agresivnošću u odbrani i napadu. Znamo da su nam dužnici i da ćemo izaći sa još većom motivacijom zbog Boriše i zbog svih nas", naveo je Avramović.

Igrači Srbije suočili su se sa teškom situacijom jer im je saigrač završio, hitno i izenada, na operacionom stolu. Boriša Simanić je dobro, dan nakon intervencije, a poruku podrške poslao mu je i Aleksa Avramović.

"Trenutno ima nešto veće od košarke, a to je situacija koja se dogodila Boriši. Ni kriv ni dužan, na nezgodno mesto u nezgodno vreme, dobio je udarac koji ga je udaljio sa terena i od nastupa na SP. Ovom prilikom želim da mu u ime svih igrača poželim brz oporavak. Mi smo sa njim i on je sa nama tokom oporavka. On je veliki deo tima, veliki deo naše slagalice i dodatna motivacija za sve ono što nam sledi", rekao je Avramović u Manili.

Srbija bi u slučaju pobede protiv Italije obezbedila plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

"Mislim da su naša mladost i želja ključ svega. Najbolja smo tranziciona ekipa na prvenstvu, to smo pokazali do sada. Mi naš stil igre nećemo menjati. Ključ je defanzivni skok, ako skok bude funkcionisao bićemo pripremljeni. Nećemo trčati i leteti. Ako brzo ne završimo sledi postavka napada i tu znamo šta treba da radimo", rekao je reprezentativac Srbije i dodao da se oseća odličn, pošto je sve vreme trenirao.

Utakmica između Srbije i Italije biće odigrana u petak od 10 časova u Manili.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()