Bertans o Partizanu na jednu sezonu: "To nije za mene"

Najzvučnije pojačanje novog učesnika ABA lige

06.10.2024. 14:03
  • Podeli:
bertans profimedia-67027c60ef3a0.webp Foto: Profimedia

Bivši košarkaš Partizana Davis Bertans je novi košarkaš Dubaija.

Nakon dve pobede na startu, uključujući i nad šampionom Crvenom zvezdom, u subotu je usledio poraz od Mege (80:83).

Bertans je verovatno najzvučnije pojačanje Dubaija, ali je posle povrede u svom povratnu ka teren šutirao samo 1/9 iz igre.

"Počeli smo drugo poluvreme mnogo loše, a oni su igrali jako do kraja. Nije važno koji je rezultat, oni igraju maksimalno svih 40 minuta i tu su napravili rezultat, seriju poena kojom su uveli duel u neizvesnu završnicu. A, kada se dođe do toga onda jedan šut odlučuje –dobijaš ili gubiš", rekao je Bertans za Mozzartsport posle utakmice i dodao sa setom pričajući o danima u Partizanu:

"Gledam ovu ekipu... Setim se odmah kada smo bili u Partizanu, mladi i igrali svih 40 minuta na 150 odsto. Zato i jeste bilo vrlo teško protiv Mege. Neki od ovih momaka definitivno će igrati NBA ili Evroligu u naredne tri-četiri godine. Vrlo su talentovani, zato igraju u Megi, koja je najbolja akademija za razvoj mladih igrača".

Bilo je priča ili makar želja navijača Partizana da se Bertans vrati u crno-beli dres, ali to za njega nije bila opcija.

"Nisam dobio predlog da idem u Partizan. Možda je bila šansa da idem na jednu sezonu, ali to nije bilo za mene, želeo sam da duže vremena provedem u istom gradu. U NBA ligi sam bio trejdovan četiri puta za dve godine, to je vrlo teško za porodicu. Sada mi je drago da smo svi na jednom mestu, da igram... U Evroligi svaka ekipa ima 15 igrača, toliko je kvaliteta. Jedan Dobrić je protiv nas odigrao samo sedam minuta. Meni je vrlo važno da igram u kontinuitetu do kraja karijere".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()