Beron se emotivnom porukom oprostio od košarke: Jedan detalj će oduševiti Zvezdaše

Povrede su glavni razlog ove odluke talentovanog Amerikanca

12.10.2024. 16:05
  • Podeli:
Bili Beron-639c3b2f34247.webp Foto: Profimedia

Američki košarkaš Bili Beron je odlučio da se oprosti od profesionalne košarke.  Nedavno je objavljeno da je njegova priča profesionalnog igrača u košarci gotova, da su ga povrede savladale, a sada smo dobil i njegov emotivni oproštaj.

Emotivnu oproštajnu poruku prenosimo vam u celosti:

"Nije lako prestati juriti nešto, pogotovo kada si to radio ceo život. Odrastao sam u svlačionici, zaljubio se u igru provodeći vreme uz tatine timove. Iskusio sam emocionalne uspone i padove sporta, što mi je u mladosti stvorilo ovu ludu opsesiju. Mama me je vozila na sve moje utakmice i treninge. Uvek je bila dostupna, 24 sata dnevno, kako bismo stigli tamo gde treba da budemo. Moj brat je bio moj idol, ali i moja meta. Postavio mi je putokaz kako da postanem igrač kakav sam postao i gurao me da budem bolji kroz sopstveni uspeh. Moja supruga je odlučila da mi se pridruži na ovom ludom putovanju po svetu i podržavala me na svakom koraku. Kad god mi je trebala podrška, bila je tu da podnese moje frustracije, stres i anksioznost koje donosi profesionalni sport. Zajedno su činili tim koji me je vodio kroz 37 zemalja i 10 godina profesionalne karijere.

Nažalost, prošle godine sam se suočio s ružnom stranom igre. To je iskustvo koje ne bih poželeo nikome. Nakon što su u HSS u Njujorku uspeli da srede haos u kojem sam se našao, borio sam se da se vratim bolji nego pre. Unutra sam osećao da imam još nekoliko dobrih godina u sebi, ali ubrzo sam shvatio da to neće biti slučaj. Nije ovako trebalo da se završi. Ali dok ovde sedim i pišem ovo, frustriran zbog ožiljaka koje sam dobio, izuzetno sam zahvalan što sam stigao ovako daleko. Od mog dvorišta u Olinu, Njujorku, do Šangaja i svih 35 zemalja između, bilo je to neverovatno putovanje.

Hvala svim trenerima koje sam imao. Hvala Bishop Hendricken i Worcester Academy. Hvala Canisius College. Hvala Lietuvos Rytas, Charleroi, Murcia i Eskisehir. Hvala Crvenoj zvezdi što mi je pružila košarkaško iskustvo o kakvom sam mogao samo da sanjam i što mi je omogućila da igram pred najboljim navijačima na svetu. Hvala Zenitu, a posebno Xavi Pascualu, što mi je promenio pristup. Hvala gospodinu Armaniju što mi je omogućio da dođem u Italiju. I hvala Šangaj Sharksima što su mi pružili poslednju priliku".

Hvala Misku što me je zastupao i omogućio mi prilike da igram ovu igru na visokom nivou.

Hvala Val. Hvala mama. Hvala tata. Hvala Jimmy.

Hvala ti, košarko", napisao je bivši igrač Zvezde na svom Instagram nalogu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()