Jorović uoči Evroliginog turnira za juniore: Neće biti lako, momcima potrebna pomoć

Crvena zvezda je po 13. put domaćin

28.02.2024. 18:10
  • Podeli:
Branko Jorović trener KKCrvenaZvezda-65df4a9e78ed3.webp Foto: KK Crvena zvezda

Trener juniora Crvene zvezde Branko Jorović govorio je pred početak kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige ANGT "Marko Ivković" koji se po 13. put održava u Beogradu, s tim da će se ove godine prvi put održati u dobro poznatoj hali “Aleksandar Nikolić, o šansama i prilici mladih košarkaša da igraju protiv najboljih vršnjaka iz drugih ekipa, a potom je pozvao navijače da dođu i podrže mlade crveno-bele.

Prvi meč igrači Branka Jorovića igraju protiv Makabija iz Tel Aviva 1. marta od 9 časova.

“Ovo je 13. put da mi kao klub organizujemo ANGT turnir i imamo zaista iskustva, kako u organizaciji, tako i u igranju istog. Prošle godine je sve bilo dosta uspešno, tako da i ovaj turnir dočekujemo spremni, a očekivanja su velika kao i svake godine. Želimo da pružimo maksimum, jer je turnir svake godine zaista jak, dolaze ekipe visokog renomea i velikog kvaliteta, tako da se nadam dobrim igrama. Pred momcima je veliki izazov, za neke od njih će ovo biti prvi put da igraju ovakvu vrstu turnira. Neki imaju iskustva, ali sigurno je da neće biti lako. Opet kažem, nadam se da će tim ovo shvatiti kao veliku priliku i izazov i da će dati svoj maksimum“, poručio je Jorović za klupski sajt.

Potrebna podrška navijača 

Proslavljeni košarkaški as iskoristio je priliku da pozove što veći broj navijača u halu “Aleksandar Nikolić” ovog vikenda.

“Igramo na svom terenu, pred našom publikom i mislim da je to našim momcima samo motiv više da pruže svoj maksimum. Pozvao bih ovom prilikom publiku da dođe u što većem broju i podrži ove momke, a mi ćemo sigurno dati svoj maksimum“, dodao je Jorović.

Očekivanja pred turnir izneo je i Andrej Kostić, junior koji je debitovao za seniorski tim Crvene zvezde i tom prilikom pokazao raskošni talenat, dok je prava kruna došla u finalu kada su crveno-beli osvojili Kup Radivoja Koraća.

“Ovaj turnir nama prvenstveno mnogo znači, jer ovo čekamo praktično čitave sezone. To će biti najbolja provera za nas. Dolaze jako dobre ekipe iz čitave Evrope i naravno naša očekivanja su najveća. Ritam turnira jeste naporan, ali je sve izdržljivo, jer znamo da moramo da pobedimo, a što se mora, nije teško”, zaključio je Kostić.

Pored Crvene zvezde i Makabija, u grupi A su još Olimpija iz Milana i NGT tim Beograd.

U grupi B će se takmičiti Partizan, Barselona, Hapoel Jehuda Tel Aviv i Mega.

Pobednici grupa igraće u nedelju od 16.30 časova u finalu turnira.

Pobednik turnira u Beogradu izboriće plasman na Završni turnir Evrolige koji će biti održan od 24. do 26. maja u Berlinu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()