Braun posti tokom ramazana i igra u NBA ligi: Vreme za jačanje organizma, snage i fokusa

Najplaćeniji igrač u NBA ligi nikada nije javno rekao koje je veroispovesti

25.03.2024. 19:01
  • Podeli:
jaylen brown reuters-66017a9f1790f.webp Foto: Reuters

Najplaćeniji NBA košarkaš današnjice Džejlen Braun iz Boston Seltiksa je jedan od brojnih košarkaša u najjačoj ligi sveta koji poste tokom meseca ramazana.

Ramazan je u islamu mesec u kom se muslimanima savetuje da se suzdržavaju od preterivanja svake vrste, prvenstveno kroz post od hrane i pića dok je napolju dan.

Takav je slučaj i sa Braunom koji posti svaki dan što se ne odražava na njegove partije na parketu i što bek Bostona ne vidi kao problem budući da ne želi da se borbe zanemaruju samo zato što posti.

"Ovo je neverovatno doba godine. Mnogo ljudi širom sveta poste, a ja sam samo jedan od njih i ne izdvajam se ni po čemu. To je neverovatan mesec za jačanje organizma, snage i fokusa", odgovorio je Braun na pitanje novinara.

Braun nikada nije potvrdio svoja religijska uverenja iako su mnogi ubeđeni da je musliman što potvrđuje i post tokom ramazana.

Brown je potpisao petogodišnji ugovor sa Bostonom vredan 304 miliona dolara. Taj ugovor premašuje onaj od 264 miliona dolara koji je 2022. godine potpisao centar Denver Nugetsa i jedan od najboljih igrača na svetu, Nikola Jokić.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()