Buđenje Bostona: Seltiksi razbili Majami

Hitsi u seriji vode sa minimalnom prednošću

26.05.2023. 08:58
  • Podeli:
boston miami reuters-64703d1247f51.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Košarkaši Bostona deklasirali su u petoj utakmici finala Istoka ekipu Miamija rezultatom 110:97 i tako smanjili na 3:2 u seriji.

U dugoj istoriji NBA doigravanja 150 puta se dogodilo da jedna ekipa zaostaje 0:3 u seriji i nijednom nije viđen preokret, a Boston je dve pobede udaljen od ispisivanja novih stranica istorije.

Seltikse je u drugoj pobedi predvodio Derik Vajt sa 24 ubačena poena. Markus Smart dao je 23 poena, a Džejson Tatum i Džejlen Braun po 21.

Kod Hita je najefikasniji bio Dankan Robinson, 18, a najbolji igrač tima sa Floride Džimi Batler postigao je samo 14 poena. Ekip Bostona vodila je celu utakmicu. Duel su otvorili serijom 20:5 i nakon toga se Majami više nije imao priliku za povratak.

Šesta utakmica igra se u noći subota na nedjelju u Majamiju. Eventualna majstorica igraće se u Bostonu. U velikom finalu pobednika čeka Denver koji je sa 4:0 izbacio Los Anđeles Lejkerse.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()