Budućnost se nada pobedi u derbiju: Znamo protiv koga igramo

Podgoričane poraz od Zvezde izbacuje iz trke sa Partizanom

05.02.2024. 12:50
  • Podeli:
Andrej Žakelj X@KKBuducnostVOLI-655916165e3e4.webp Foto: X@KKBuducnostVOLI

Derbi kola ABA lige igra se u Podgorici. Budućnost, ovog ponedeljka (17:00) dočekuje ekipu Crvene zvezde, a svi u "Morači" bodriće crnogorsku ekipu jer je samo pobeda ostalja u trci sa Partizanom za bolje mesto na tabeli pred plej-of. 

Sve to zna i trener Podgoričana Andrej Žakelj.

"Meč dočekujemo spremni. U trenutku smo u kojem možemo da pružimo otpor Crvenoj zvezdi, ako budemo fokusirani i na energetskom nivou na kom smo bili na prošloj utakmici. Znamo protiv koga igramo. To je atraktivna i vrlo snažna ekipa, evroligaš sa odličnim indvidualcima. Na nama je da se maksimalno spremimo, ali još jednom kažem - više se bavimo našom igrom, pristupom i energijom", rekao je trener Budućnosti.

Jedan od aduta slovačkog trenera mogao bi da bude Flečer Megi (27), bek sa kojim je sarađivao u prethodne dve sezone u SC Derbiju. 

"Crvena zvezda je evroligaški tim. Ima veoma dobre igrače i svaki put kad igramo sa njom znamo da će biti velika borba. Moramo da budemo spremni od starta, da nametnemo svoj stil i pokažemo im da želimo da pobedimo", rekao je najbolji trojkaš u istoriji NCAA.

Budućnost je ove sezone imala česte padove u igri, pogotovo u trećoj četvrtini.

"Važno je da igramo dobro svih 40 minuta. Znam da to zvuči jednostavno, ali smo mnogo utakmica odigrali na visokom nivou 30, 35 minuta i gubili ih za preostalih pet, deset. Moramo da budemo dosledni u energiji i fokusu tokom čitavog meča, to može da nam donese pobjedu", jasan je košarkaš iz Orlanda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()