Ćakić o Megi u novoj sezoni: Navikli smo na rizik pružanja šanse neiskusnim igračima

Trener Barać stgao u tim sa iskustvom iz Nagetsa, povratak Uroša Plavšića iz SAD

26.09.2023. 18:01
  • Podeli:
Goran Ćakić i Marko Banić-1664372393601.webp Foto: KK Mega

Košarkaški klub Mega ove sezone obeležava jubilej - 25 godina od osnivanja, a u sezonu ulazi sa timom čiji je prosek godina manji od 20. 

Za četvrt veka postojanja Mega je postala rekorder - klub koji je van američkog kontinenta imao najviše draftovanih igrača u NBA - čak 15 i u svetskim okvirima je veoma cenjen i prepoznatljiv u radu sa mladim košarkašima. 

Jedanaestu sezonu u ABA ligi Mega, po tradiciji, počinje kao najmlađi tim, ne samo u regionu, već u čitavoj Evropi ako gledamo najviši rang takmičenja.

"Prosek godina naše ekipe je 19,9. Mlađi smo nego prošle sezone. Navikli smo na rizik da talentovanim, ali i neiskusnim, igračima pružamo šansu na velikoj sceni. Imaju naše poverenje, koje je ove sezone možda i najveće do sada. Naš najiskusniji košarkaš u timu biće povratnik i kapiten Uroš Plavšić, koji dolazi posle završenog koledža u SAD", počinje priču o "novoj" Megi Goran Ćakić, koji već 11 godina obavlja funkciju generalnog menadžera kluba.

Uroš Plavšić Foto: KK Mega

Saradnja Mege i OKK Beograd

Ćakić ističe da su ambicije nepromenjene i da će akcenat biti na razvoju i promociji talenata. Posebno se u toj priči ističe saradnju sa OKK Beograd.

"Stepenik u razvoju igrača u sistemu Mege je i nastup za OKK Beograd, sa kojim Mega ima veoma uspešnu saradnju već šestu sezonu. U prilog tome ide i činjenica da od 15 igrača na seniorskom spisku, više od dve trećine je nastupalo za OKK Beograd, što pokazuje da sistem besprekorno funkcioniše".

Ćakić je dodao da su Nikola Topić, Stefan Miljenović, Timotej Malovec, Andrija Jelavić, Luka Paunović, Filip Jović i Mihailo Milutinović imali odličnu prošlu sezonu u OKK Beogradu, koja je krunisana plasmanom u Superligu Srbije

"Radom sa trenerom Vuletom Avdalovićem spremno su dočekali prelazak u seniorski tim Mege, gde se nadamo da će uz Nikolu Đurišića, koji je sa 19 godina igra već četvrtu sezonu u prvom timu, povratnika Plavšića, starosedelaca Kovačevića i Kobzistija i novajlije Popovića i Ilijasolua, napraviti pravu hemiju", smatra Ćakić.

KK Mega Foto: KK Mega

Trener Mege u Denver Nagetsima

Posle uspešne debitantske sezone na klupi Mege treneru Marku Baraću je za njegov rad sa mladim igračima stiglo priznanje iz NBA lige kroz pozivnicu da u Letnjoj ligi bude deo stručnog štaba aktuelnih NBA šampiona Denver Nagetsa.

"Trener Barać je posvećen radu i svom usavršavanju. Odmah po završetku sezone je otišao u Ameriku gde je bio deo stručnog štaba tokom Letnje lige. U novoj sezoni će biti bogatiji za ogromno iskustvo sa Nagetsima", konstatovao je Ćakić.

Najavio je generalni menadžer Mege i promene u stručnom štabu trenera Baraća. 

"Stručni štab će ove sezone izgledati drugačije. Otišao je jedan od najvažnijih šrafova u Meginom sistemu prethodnih šest godina - kondicioni trener Marko Sekulić i to u Bešiktaš, ali ga je zamenio Pavle Tasić, njegov dugogodišnji saradnik. Uz šefa stručnog štaba Marka Baraća i tim menadžera Novicu Veličkovića, asistenti u novoj sezoni biće Miloš Mitrović i Branislav Božović", rekao je Ćakić. 

Marko Barać Foto: KK Mega

Besplatno na utakmice Mege

I ove takmičarske sezone Mega će kao domaćin svoje mečeve u ABA ligi igrati u Hali sportova "Ranko Žeravica". 

Mega će u 1. kolu ABA lige gostovati Cedevita Olimpiji, a prvu utakmicu na domaćem terenu će odigrati u petak, 6. oktobra od 20 časova u Beogradu protiv Borca. 

Ulaz na ovu utakmicu će biti besplatan, kao i za najveći broj utakmica Mege u predstojećoj sezoni.

"Pozivamo Novobeograđane, kao i sve ljubitelje košarke da podrže našu mladu ekipu već od prve utakmice u Hali sportova protiv Borca. Podrška sa tribina je jako važna našoj mladoj ekipi i nadamo se da će Hala sportova biti lepo ispunjena tokom cele sezone, a mi ćemo se potruditi da svi uživaju u lepoj i atraktivnoj košarci u našoj jubilarnoj 25. godini kluba", rekao je Ćakić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()