Crno-beli usred sezone ostali bez igrača: Vašington želi Vukčevića što pre

Biran je Tristan kao 42. izbor

13.03.2024. 11:03
  • Podeli:
Tristan Vučković-1665654898050.webp Foto: KK Partizan

Srpski košarkaš Tristan Vukčević prešao je iz Partizana u Vašington, saopšteno je na sajtu beogradskog kluba. 

"NBA klub doskorašnjeg prvotimca Partizana je iskoristio otkupnu klauzulu i uplatio propisano obeštećenje kako bi Vukčević već sad mogao da zaigra u najkvalitetnijoj ligi na svetu. Vukčević je draftovan prošlog leta od strane Vašington Vizardsa, za koje je nastupao tokom NBA letnje lige. Njegov NBA klub iskoristio je otkupnu klauzulu, čime je omogućeno da Tristan odmah zaigra u najkvalitetnijoj ligi na svetu", stoji u objavi kluba na zvaničnom sajtu. 

Vašington Vizardsi su birali Vukčevića kao 42. pika na NBA draftu 2023. godine.

Partizan je takođe istakao da je propisano obeštećenje za Vukčevića prema ranije postignutom dogovoru podeljeno između crno-belih i Reala, kluba u kom je Tristan igrao do januara 2022. godine i dolaska u redove aktuelnog šampiona ABA lige. 

Talentovani krilni centar Vukčević se januara 2022. godine odlučio za prelazak iz trofejnog Real Madrida u Partizan, pošto je procenio da će dobiti više prostora i minuta da pokaže raskošno košarkaško znanje, međutim, u crno-belom dresu se nije puno naigrao.

Tristan je ove sezone u Evroligi odigrao 12 utakmica, prosečno po 9 minuta i postizao je 4,2 poena uz 2,3 skoka i 0,5 asistencija, dok je situacija u regionalnoj ligi nešto drugačija.

Vukčević je u ABA ligi ove sezone odigrao 14 utakmica, prosečno provodio na parketu 18,5 minuta i beležio 10,9 poena uz šut za tri poena čak 44 odsto uspešnosti.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()