Crvena zvezda, na premijeri, poražena od šampiona Evrolige

Crveno-beli su igrali dosta dugo egal sa Efesom u Istanbulu

07.10.2022. 22:23
  • Podeli:
Zvezda Efes_Evroliga-1665172828909.webp Foto: Evroliga

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Istanbulu od ekipe Efesa sa 72:59 (17:14, 18:20, 21:16, 16:9) u meču 1. kola Evrolige.

Najefikasniji u redovima šampiona Evrope bio je Vil Klejburn sa 19 poena, dok je Vasilije Micić dodao 16. U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio Benjamin Bentil sa 13 poena, koji je jedini bio dvocifreni u poraženom timu.

Crvena zvezda će u narednom kolu, 13. oktobra na svom terenu igrati sa Panatinaikosom, dok će Efes gostovati Monaku.

Košarkaši Zvezde dobro su počeli meč i poveli sa 5:0. Gosti su održavali vođstvo u većem delu prve četvrtine, ali su domaći košarkaši prvu četvrtinu dobili 17:14. Crvena zvezda je i drugu četvrtinu otvorila novom serijom od 5:0, a potom se igralo poen za poen. Efes je prvih 20 minuta dobio rezultatom 35:34.

Oba tima su pogađala na startu treće četvrtine, a egal je bio do 24. minuta. Domaći košarkaši su stigli do prvog odlepljivanja i osetnije prednosti u 26. minutu (51:43). Igrači Efesa su u poslednju četvrtinu ušli sa dostižnom prednosti - 56:50. 

U finišu treće četvrtine odlomio se deo krova dvorane u Istanbulu i pao na teren pored plejmejkera Crvene zvezde Džejlena Adamsa. Utakmica je bila na kratko prekinuta, predmet je uklonjen sa terena, a niko nije povređen.

Efes je u 34. minutu stekao dvocifrenu prednost (63:52). Domaći košarkaši su održavali prednost do kraja utakmice i zasluženo su stigli do prve pobede u novoj sezoni Evrolige.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()