Crveno-beli dres na Kupu ide i trojici juniora: Ko su zlatna deca KK Crvena zvezda?

Njih trojica zaigraće rame uz rame sa najkvalitetnijim igračima srpske košarke

13.02.2024. 16:09
  • Podeli:
andrej lučić, stefan marjanović, andrej kostić kk crvena zvezda, fiba, euroleague-65cb844e6904a.webp Foto: FIBA/KK Crvena zvezda/Euroleague

Trener košarkaškog kluba Crvena zvezda Janis Sferopulos objavio je spisak od 12 igrača koji će crveno-bele predstavljati na predstojećem Kupu Radivoja Koraća u Nišu. Posebno su svima za oko zapala tri nova imena - zvezdini juniori i velike nade srpske košarke.

Ko su zlatna deca KK Crvena zvezda?

Radi se o Andreju Lučiću, Stefanu Marjanoviću i Andreju Kostiću

Plejmejker od 17 godina

Andrej Lučić rođen je 6. januara 2007. godine. Bio je deo juniorskog tima Crvene zvezde na juniorskom Evroliginom turniru - debitovao je u Beogradu i na četiri utakmice postigao 22 poena uz osam skokova, a potom je, igrao i na završnom turniru u Kaunasu. 

U mladom pogonu Zvezde je neko na koga se ozbiljno računa, što potvrđuje i poziv trenera Sferopulosa za predstojeći Kup Radivoja Koraća u Nišu.

Foto: EUROLEAGUE

Centar od 212 centimetara

Drugi od ukupno trojice novajlija u sastavu Zvezde je Stefan Marjanović, centar visok 212 santimetara koji je u redove mladog tima crveno-belih došao početkom septembra 2023. godine. 

Rođen je 4. septembra 2007. godine u Somboru, pa je tako pokupio od dva velika srpska centra po nešto - od Bobana Marjanovića prezime, a od Nikole Jokića mesto rođenja. 

Nastupao je za KK Vojvodinu i bio je reprezentativac mlađih kategorija Srbije. Zabeležio je i nastup na Evropskom prvenstvu za košarkaše do 16 godina, na kojem je upisao nešto više od šest poena u proseku.

Šuter mlađih kategorija reprezentacije

Za kraj, tu je i Andrej Kostić, još jedan član mlađih kategorija reprezentacije. Igrao je na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se održalo u Nišu 2023. godine, na kojem je reprezentacija Srbije predvođena Nikolom Topićem došla do zlatnog odličja. 

Primarno pokriva poziciju beka šutera, dok se po potrebi može spustiti i na poziciju niskog krila. Stariji je od pomenute dvojice saigrača i rođen je 2. novembra 2006. godine, visok 198 centimetara.

 Reč je o vrlo talentovanom igraču i budućnosti srpske košarke. 

FOTO: FIBA

Podsetimo, četvrtfinalni mečevi Kupa Radivoja Koraća na programu su 14. i 15. februara od 17 i 20 sati. U sredu, 14. februara od 17 časova igraće Borac - Čačak 94, a tri sata kasnije sastaće se Crvena zvezda i FMP Železnik.

Pobednici tih duela činiće prvi polufinalni par. U četvrtak, 15. februara od 17 sati sastaće se Mega i Vojvodina, a tri časa kasnije igraće Partizan i Hercegovac iz Gajdobre. Pobednici tih duela činiće drugi polufinalni par.

Polufinala će biti odigrana u petak, 16. februara od 17 i 21 čas, dok je finale zakazano za subotu, 17. februara od 21 sat.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()