Ćus Mateo pred finale Evrolige: Prvo pivo pa Panatinaikos

Madriđani brane titulu osvojenu prošle godine u Kaunasu

25.05.2024. 10:23
  • Podeli:
ćus mateo, 23 april 2024 - profimedia-6644bb7531f7d.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Real Madrida savladali su ekipu Olimpijakosa i plasirali se u finale Evrolige, gde ih očekuje Panatinaikos.

Trener španskog kluba, Ćus Mateo je izneo utiske nakon plasmana u finale.

"Perfektno smo razumeli šta treba da uradimo da bismo pobedili tim sa velikim srcem. Igraju sjajnu odbranu tokom cele sezone, shvatili smo kako da kontrolišemo ritam, trčimo posle skoka. Dobro smo se i branili, šutirali 9/13 za tri u prvom poluvremenu. Naravno, znali smo da nije dovoljno, nastavili smo da se borimo i znali smo da će se vratiti kao i uvek. Kada su počeli da hvataju ofanzivne skokove i ubacuju trojke, bili smo u stanju da pročitamo igru na kraju sa dva plejmejkera. Bilo je lepo videti kako moji igrači razumeju šta treba da uradimo. Neverovatno je videti kako su se borili i branili zajedno. Verovatno nismo najbolji u tome, ali sam ponosan zbog načina na koji smo to radili u prvom poluvremenu. Čestitam im, zaslužuju to", rekao je Mateo.

FOTO: PROFIMEDIA

Razmišljanje o finalu i utakmici sa Panatinaikosom.

"Moram da vidim još od Panatinaikos, njihovu večerašnju utakmicu. Kada su nas pobedili, to moram da vidim, poslednje utakmice u plej-ofu. Nisam iznenađen što su u finalu, jer su sada puni samopouzdanja. Imaju trenera koji ih gura da budu šampioni i neće biti lako. Imaju lidere u timu, Sloukasa i skorere, skakače, hemiju. Biće teško. To je jedino što mogu da vam kažem. Sutra ću posle piva početi da razmišljam o tome", podvukao je Španac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()