Darko Miličić o NBA draftu: Ne znam šta sam ja to njima pokazao, umeo sam popreko da pogledam

Duša mi je u nosu bila, osvrnuo se na početak NBA karijere nekadašnji centar

14.03.2024. 14:55
  • Podeli:
Darko Miličić-65f301e46af3e.webp Foto: Profimedia

Nekadašnja velika nada svetske košarke, srpski igrač u sportskoj penziji, Darko Miličić gostovao je u jubilarnoj 100. epizodi podkasta "Jao Mile" i privukao je pažnju pričama jer retko javno priča o svojoj karijeri. 

Nekada najbolje draftovan igrač iz ovih krajeva na NBA draftu (2. pik) govorio je kako je izgledao njegov početak u NBA ligi, od prvog treninga u Detroitu pre drafta, preko dobijanja garancija, do samog čina drafta i prozivanja njegovog imena.

"Samo jedan mučenički trening sam odradio u Detroitu. Napatio sam se, nisam mogao da se nadišem, haos. Posle toga oni su odmah dali garancije i rekli "ti uživaj". I ja sam baš uživao”, rekao je Miličić i nastavio:

"Ja sam bukvalno shvatio i dao pun gas. Ovi svi treniraju, ja garancije imam, baš me briga. Ne znam šta sam ja to njima pokazao, oni su mene nosili na nosilima, dve poludistance iz driblinga uradim, ne mogu da se nadišem. Još te oni dole kad probaš čekaju sa onim dušecima, došlo mi je da ga nabodem. Mislim se nemoj me brate, ionako se patim. Neki mali je bio pomoćni dole ispod koša, samo te sačeka pa te grune dušekom i vrati na teren. Reko "vidi ovog ludaka, pa nemoj, pusti me, mučim se sam sa sobom, duša mi u nosu. Ja mislio da me neće ni draftovati, oni kažu "dobio si garancije". Za šta, brate? Drugi pik. Koji su oni kraljevi".

Bez samopouzdanja ne bi bilo ništa

Miličić je rekao i da je imao mnogo samopouzdanja kada je došao u NBA ligu.

"Sam taj čin drafta, video sam da smo u tom VIP delu. Bilo mi je u glavi samo "hoće li me stvarno prozvati". Nisam mogao da verujem da su mi dali da budem drugi pik. Znao sam ja da imam neke predispozicije da postanem nešto, ja sam tada još bio pun samopouzdanja, video sam da su to sve kvalitetni momci, nisam imao problem da igram sa nekim, da ga pogledam popreko. Ali sada kada vratim film, ja sam se samo u jednom trenutku ugasio, ne znam u kom momentu, ali samo sam se ugasio".

Vrlo brzo je postalo očigledno da su Pistonsi pogrešili u izboru Darka Miličića, jer na terenu nikada nije pružio ono što su u njemu videli skauti Detroita. I od tada Darka prati epitet da je "jedan od najvećih promašaja NBA drafta".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()