Debakl Srbije na poslednjem meču u odbrani titule Evrobasketa

Šta se dogodilo košarkašicama Srbije?

22.06.2023. 16:49
  • Podeli:
Srbija košarkašice_FIBA-649457f13e579.webp Foto: FIBA

Ekipa Srbije, koja je branila titulu na Evropskom prvenstvu u Ljubljani i pre samo dva dana uspešno savladala Veliku Britaniju, ubedljivo je poražena u borbi za polufinale od Belgije da pomalo i boli - 93:53 .

Šta se dogodilo košarkašicama Srbije da su potpuno podbacile u četvrtfinalu Evropskog prvenstva? Pitanje je na koje danas svi traže odogovor.

Sve šta su izabranice Marine Maljković zamislile pred meč, propalo je već u prvoj četvrtini. Ruka nije mogla da se namesti za šut nijednoj od 12 igračica, a to su iskusne Belgijanke maksimalno iskoristile i prvu deonicu meča otišle na +20 - 28:8 bilo je na semaforu posle 10 minuta igre. Deprimirajuće i za najbolje. 

Otvoreni šutevi su rivalkama Srbije bili dozvoljeni i u drugoj četvrtini... Razlika je smanjena, ali nije bila nadoknadiva sa slabom igrom i u odbrani i u napadu. Motiva nije bilo, noge su postajale sve teže, uprkos tome što je u novih 10 minuta i bio egal, rezultatski - 21:23, ali je na semaforu i dalje razlika bila ubedljiva - 49:31.

Ni po povratku sa odmora ništa nije bilo bolje. Agonija se vratila sa novom razlikom od 20+ poena. Jedina za igru u timu Srbije bila je Ivon Anderson. Belgijanke su lako igrale, trčale i organizovale svoje napade. Nisu trošile ni mnogo energije u odbrani. I ne čudi što je na kraju treće deonice bilo - 71:45.

Sve dalje bilo je strpljenje na terenu da se meč završi. Na kraju je okončan ubedljivom razlikom i pobedom Belgijanki od 93:53. 

Srbija baš nije imala dan u Sloveniji.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()