Debitant u NBA pobedio na Ol staru: Meklug najbolji u zakucavanju

Igrač Filadelfije, od svega 188 centimetara, dobio je u tri od četiri serije maksimalnih 50 poena

19.02.2023. 08:49
  • Podeli:
Mek Mek Klung-63f1d9040cdc9.webp Foto: AP Photo/Rob Gray/Tanjug

Drugog dana Ol star vikenda NBA lige, Mek Meklug iz Filadelfije Seventisikstersa pobedio je u zakucavanju, a as Portlanda Demjan Lilard bio je najbolji u šutiranju za tri poena.

Meklug, koji je tek pre nekoliko dana postao NBA košarkaš pošto je potpisao za Filadalfiju, dobio je po maksimalnih 50 poena za tri od četiri zakucavanja.

Posebno je bio spektakularan kada je preskočio dvojicu igrača, jedan je drugom bio na ramenima, iz ruku višeg uzeo loptu, dokatao tablu i zakucao iza leđa. Naredna dva su bila bez asistenata, ali dovoljno atraktivna da budu najbolja.

Reč je o igraču koji je visok svega 188 centimetara, ima 24 godine i kada je zakucavanjima zasenio publiku niko nije znao kako da se ponaša. Bilo je oduševljenja, ali je izostala poznata američka euforija. A ni igrač nije imao sa kim da se izgrli. Razlog tome je što se nikoga ne poznaje, jer novajlija je u Ligi. I još belac.

Za titulu najboljeg u zakucavanju borili su se i Kenjon Martin Džunior (Hjuston Rokets), Trej Marfi Treći (Nju Orleans Pelikans) i Džeriho Sims (Njujork Niks).

Ovaj momak je jedini u istoriji Ol star vikenda NBA lige koji u finalu ima stoodstotan učinak, pošto je sva zakucavanja izveo iz prve.

Bek Portland Trejl Blejzersa Demijan Lilard postigao je 26 poena u finalu takmičenja u šutiranju trojki i tako posle dva neuspeha, 2014. i 2019, osvojio prvu titulu.

Lilard je nadmašio dvojac Indijane Pejsersa, Badija Hilda sa 25 poena i Tajriza Halibartona sa 17.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()