Denis Šreder MVP Svetskog prvenstva u Manili

Nemačka je prvi put u istoriji osvojila zlato na Mundobasketu

10.09.2023. 17:01
  • Podeli:
Denis Šruder-64fdc72055777.webp Foto: AP Photo/Aaron Favila/Tanjug

Nemački košarkaški reprezentativac Denis Šreder proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Svetskog prvenstva, koje je održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Nemačka je prvi put u istoriji osvojila SP, pošto je u Manili u finalu pobedila Srbiju 83:77. I to je uspela da uradi bez poraza. Šreder je na finalnom meču protiv Srbije postigao 28 poena i imao dva skoka i dve asistencije.

Bronzano odličje je pripalo reprezentaciji Kanade koja je ranije u meču za treće mesto posle produžetka pobedila SAD rezultatom 127:118.

Naredno SP biće održano 2027. godine u Kataru.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()