Denver na korak do finala NBA lige, Lejkersi i dalje bez pobede

Brejk Nagetsa u "Stejples centru"

21.05.2023. 09:16
  • Podeli:
Lebron i Jokić-6469c2d27ef07.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su na gostovanju Los Anđeles Lejkerse sa 119:108, poveli u finalnoj seriji Zapada sa 3:0 i stigli na korak do finala NBA lige.

Nikola Jokić nije imao uobičajno veče, mučio se sa ličnim greškama, ali je do kraja ipak uspeo da doprinese timu sa 24 poena, osam skokova i šest asistencija.

Igrače Denvera je služio šut za tri poena, posebno u ključnim trenucima, što im je na kraju donelo treći trijumf u nizu protiv Lejkersa.

A domaću ekipu u "Stejples centru" predvodile su njegove najveće zvezde. Entoni Dejvis je upisao 28 poena i 18 skokova, Lebron Džejms 23 poena i 12 asistencija, Ostin Rivs je stao na 23, a Rui Hačimura na 13.

Prelomni momenat se dogodio sredinom poslednje četvrtine.

Iako su gosti vodili veći deo meča, Lejkersi su uspeli da preokrenu i na kratko odu u plus - 94:93. Bilo je sve to zahvaljujući Džejmsu, koji je imao 22 vezana promašaja za tri poena, pa pogodio dva za redom za vođstvo.

Pobeda domaćih je izostala jer nisu imali rešenje za raspoloženog Džamala Mareja koji je nadahnuto odigrao prvo poluvreme, a do kraja utakmice zabeležio skor od 37 poena.

Tim Majkla Melouna za dva dana na istom mestu imaće prvu od četiri šanse da se plasira u finale NBA lige, gde ih čeka jedna od dve ekipe sa Istoka - Majami ili Boston.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()