Denver rutirao nejaki Portland: Jokić nastavlja po starom - drugi tripl-dabl za 24 sata

Srpski centar je meč završio sa 29 poena 15 skokova i 14 asistencija

24.02.2024. 08:48
  • Podeli:
Nikola Jokić denver_portland AP PhotoSteve Dykes_tanjug-65d995e656a82.webp Foto: AP Photo/Steve Dykes/Tanjug

Srpski košarkaš Nikola Jokić došao je do drugog uzastopnog tripl-dabla za manje od 24 sata, pošto je u pobedi Denvera na gostujućem terenu u Portlandu rezultatom 127:112 postigao 29 poena uz 15 skokova i 14 asistencija.

Ova pobeda stiže posle istorijskog učinka protiv Vašingtona, jedinog tima protiv kog nije imao tripl-dabl, pa je na taj način postao tek treći košarkaš u istoriji lige kome je to pošlo za rukom - uz Lebron Džejmsa i Rasel Vestbruka, Jokić je ujedno postao i najbrži igrač koji je do ovog neverovatnog dostignuća došao - to je učinio u svega 650 nastupa. Zvezdi Lejkersa je za tako nešto trebalo 1.212 utakmica, dok je bek Klipersa to postigao na 857 mečeva. Sada je centar Denvera orkestrirao družinu u pobedi nad Portlandom. 

Šutirao je Jokić 12/17 iz igre, od toga 1/3 za tri poena, imao je +-/ indeks 24, na sve to dodao je dve ukradene lopte i blokadu za 35 minuta na terenu. Pored srpskog košarkaša, u ekipi Denvera istakli su se Majkl Porter Džunior koji je meč završio sa 34 poena, a Gilespi je upisao 18.

Kod poraženog domaćina Portlanda najbolji je bio Grant sa ubačenih 25 poena, dok je Ejton zabeležio dabl-dabl učinak sa 22 poena uz 11 skokova.

Posle tri uzastopna poraza pred Ol-star vikend, Denver je vezao drugu pobedu, pokazao je da mu je pauza bila potrebna da se regeneriše i sada sledi poslednji zalet za što bolju poziciju pred plej-of, u borbi sa Minesotom, Oklahomom i Klipersima.

Inače, ovo je bio četvrti put da su Porter i Jokić imali na meču barem 25 poena i 10 skokova uz 60 posto šuta, čime su izjednačili učinak Hakima Olajdžuvona i Ralfa Sampsona iz 1976. godine.

Jokiću je ovo 17. tripl-dabl u sezoni, dok ih u karijeri ima 122, prvi je Rasel Vestbruk na večnoj listi sa 198, slede Oskar Robertson sa 181 i Medžik Džonson sa 138.

Što se samog toga meča tiče, brzo je nada u iznenađenje Portlanda ugašena pošto je već sredinom druge deonice razlika bila dvocifrena, potom je Denver dodatno pojačao ritam kako bi pitanje pobednika rešili bez većih problema.  Na kraju se samo postavljalo pitanje o tome hoće li šampioni dozvoliti domaćinu da ublaži poraz. Maksimalna razlika je bila +21 u nekoliko navrata. Nije se osetilo ni odsustvo Džamal Mareja, koji je ovu utakmicu propustio zbog povrede.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()