Denver sklapa moćni srpsko-hrvatski tandem: Šarić kod Jokića u Nagetsima

Da li je vreme za povratak u Evropu?

07.07.2024. 10:15
  • Podeli:
dario šarić_phoenix suns_profimedia-63a2c63f1b690.webp Foto: Profimedia

Odlične partije Darija Šarića na kvalifikacionom turniru privukle su pažnju Ergina Atamana i čelnika Panatinaikosa Dimitrosa Janakopulosa.

Grčki mediji su pokrenuli priču o njegovom mogućem transferu u Panatinaikos ovog leta pošto je na kraju prethodne sezone postao slobodan igrač, istekom ugovora sa Golden Stejt Voriorsima, gde je prošle sezone ostvario učinak od 8.0 poena, 4.4 skoka i 2.2 asistencije.

Ali, noćas je odlično upućeni američki novinar sa ESPN-a Adrijan Vojnarovski objavio svoja nezvanična saznanja da se u trku za Šarićev potpis uključio Denver i navodno postigao dogovor sa hrvatskim krilnim centrom.

''Slobodni agent Dario Šarić dogovorio je dvogodišnji ugovor od 10.600.000 dolara, uključujući opciju igrača, sa Denver Nagetsima, preneli su u subotu naši izvori za ESPN.

Šarić dolazi u Nagetse sa mogućnošću da igra glavnu ulogu pored i iza trostrukog NBA MVP-a Nikole Jokića. Generalni menadžer Nagetsa Kalvin But je želeo Šarića kako bi ojačao klupu Nagetsa svojom svestranošću, iskustvom i superiornim košarkaškim koeficijentom inteligencije'', piše Vojnarovski.

Šarić je svoju NBA karijeru počeo 2016. godine u Filadelfiji gde je proveo dve godine, a zatim je nastupao za Minesotu, Finiks i Oklahomu, s tim da je zbog povrede ukrštenih ligamenata kolena propustio celu sezonu 2021/2022.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()