Denver u posebnom trenutku u Los Anđelesu: Lejkersi odali počast Kobiju Brajantu

Nikola Jokić sa pola snage

09.02.2024. 09:26
  • Podeli:
Nikola Jokic-65c5e0e5eb936.webp Foto: AP Photo/Eric Thayer/Tanjug

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su na gostovanju tim Lejkersa u Los Anđelesu 114:106, u prvenstvenoj utakmici NBA lige, a jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Centar Nagetsa je postigao 24 poena, uz 13 skokova i 9 asistencija.

U timu Denvera najbolji su bili Marej i Porter sa 29, odnosno 27 postignutih poena.

To je bila osma pobeda Denvera u poslednjih 10 utakmica.

U ekipi iz Los Anđelesa, koja je prekinula niz od tri pobede, Entoni Dejvis postigao je 32 poena uz devet skokova, Lebron Džejms imao je 25 poena, devet skokova i sedam asistencija, a Ostin Rivs 15 poena i 10 asistencija.

Lejkersi su pre utakmice ispred "Strejples centra" otkrili bronzanu statuu legende svog kluba i NBA lige Kobija Brajanta. Ovekovečen je trenutak kada je Brajant u belom dresu sa brojem osam, u januaru 2006. godine, izlazio sa terena nakon što je postigao 81 poen u utakmici protiv Toronta.

Brajant se povukao 2016. godine posle 20 godina igranja profesionalne košarke i čitave karijere u Lejkersima. On je četvrti najbolji strelac u istoriji NBA lige sa 33.643 poena.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()