Dirk Novicki dobio večni kip u Dalasu

Bilo je to nešto posebno, vrlo emotivno, i ovo će biti ovde zauvek," rekao je 44-godišnji Nemac

26.12.2022. 10:13
  • Podeli:
dirk_nowitzki - reuters-63a93c9134a7b.webp Foto: Reuters

Čelni ljudi Dalas Maveriks otkrili su na Božić ispred svog Amerikan Erlajns centra kip u čast nemačkog košarkaša Dirka Novickog koji je 21 sezonu igrao za Dalas. Jedan od najboljih evropskih košarkaša u istoriji najjače lige na svetu, čak 21 sezonu je nosio dres Maveriks sa kojima je 2011. osvojio naslov NBA šampiona.

Novicki je jedini igrač koji je igrao za jednu NBA franšizu 21 sezonu, 14 puta je bio učesnik Ol-Star susreta, četiri puta izabran je u najbolju petorku godine NBA lige, a prvi je evropski igrač koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP) 2007. godine. Ukupno je šesti strelac u istoriji NBA lige sa 31.560 poena. Prosečno je kroz 1.522 utakmice upisivao 20.7 poena, uz 7.5 skokova po utakmici.

Za njegov dugogodišnji doprinos Dalas mu se odužio statuom koju je u svečano otkrila nemačka zvezda. Statua prikazuje Novckog u vrlo karakterističnom položaju u njegovoj karijeri, skok-šutu izvedenom dok se skače unazad.

"Izgleda fantastično. Hvala vam na podršci. Bilo je to nešto posebno, vrlo emotivno, i ovo će biti ovde zauvek," rekao je 44-godišnji Novicki, iza čijih je leđa na ceremoniji otvaranja bio Luka Dončić njegov naslednik i najveća Dalasova zvezda danas.

U podnožju kipa piše: "Odanost nikad ne bledi". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()